KÜLFÖLD

Forranak az indulatok, Indonéziában végeztek egy tartolci férfival

A 30 éves férfi állítólag rendőri túlkapás áldozata lett, miután tetten érték bankkártyás csalás közben.
  • Szerző: Ripost

A 30 éves, tartolci származású, bankkártya-csalással vádolt férfit a dzsakartai rendőrök előállítás közben lőtték agyon, társa szerint túlkapásból – írja a Maszol.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az indonéz rendőrök tetten érték a két, román állampolgárságú gyanúsítottat, egyikük, a 30 éves S. Vasile azonban ellenállt, sőt megpróbálta megszerezni az egyik rendőr fegyverét, ezért lelőtték — nyilatkozta hétfőn a dzsakartai rendőrség szóvivője, Argo Yuwono felügyelő.

Az avasi férfi tettestársa, a craiovai származású C. R. R. azonban határozottan állítja, hogy nem tanúsítottak semmiféle ellenállást, szó sem volt arról, hogy a hatósági fegyvert akarták volna megkaparintani, S. Vasilet a rendőrök túlkapásból lőtték le, „mint egy kutyát”, ugyanakkor arra kérte a román külügyminisztériumot, hogy sürgősen lépjen az ügyben.

Amúgy az indonéz híradók által közvetített sajtótájékoztató felvételein jól látszik az is, hogy a craiovai férfi arcát, halántékát zúzódások és véraláfutások borítják, jobb szeme szinte teljesen eltűnik egy óriási „monokli” alatt, sérüléseit valószínűleg vagy az előállítás vagy a kihallgatás során szerezte.

A dzsakartai rendőrök banki bejelentés nyomán indítottak nyomozást, októberben és novemberben az egyik pénzintézet 17 ügyfele jelezte, hitelkártyájáról, számlájáról eltűnt a pénze vagy annak egy jelentős része, az összkár pedig meghaladja a 137 millió rúpiát (2,7 millió forintot). A nyomozás szálai a két román állampolgárig vezettek, akiket épp akkor értek tetten, amikor egy bankautomatára kémkamerát és a gyanútlan hitelkártya használó PIN-kódját rögzítő szerkezetet szereltek fel.

Az áldozatot egyébként jól ismerték mind a hazai, mind pedig a Párizsba kivándorolt avasi közösségben, hiszen több mint 15 éve a francia fővárosban élt édesanyjával, de gyakran látogatott haza is — ismerősei, barátai értetlenül állnak halálának körülményei előtt s csak találgatják, hogyan került Indonéziába és mibe is keveredhetett.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?