KÜLFÖLD

Forró nyom: Maddie holttestét egy kertben keresik

Egy hannoveri birtokon keresik a kislány holttestét.
  • Szerző: Ripost

A németországi rendőrség felásta a Christian Bruecknerhez kapcsolható hannoveri birtok kertparcelláját. A hatóság emberei éjszakákon át folytatták a kutatást, mígnem egy 10 méter hosszú árkot ástak a bérelt birtok magánkertjében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szerda reggel már mini kotrógépek is megjelentek a helyszínen, hogy a betonsziklákat is átmozgassák. A szakemberek szinte az egész birtokot feltúrták és minden követ átmozgattak. A gépek mellett fémdetektorokat is bevetettek.

Fotó: AFP

Az érintett föld, amit egykoron Christian Brueckner kibérelt, négy mérföldre fekszik a Linden városában lévő korábbi lakcímeitől, és egy csatorna is folyik ezek között.

A szomszédos ingatlanban élő Wolfgang Kossak szerint a keresés „baljós” hangulatban zajlik – írja a Mirror oldala.

A tulajdonos a bérlők között emlékezett egy sok problémát okozó idegenre, akivel 2006 és 2007 között volt dolga. Az elítélt szexuális bűnelkövető, Brueckner állítólag 2007-ben költözött Hannoverbe, miután a hároméves Madeleine eltűnt Portugáliából.

„Megerősíthetem, hogy a keresés a Maddie McCann-ügy nyomozásához kapcsolódik” – mondta az Euronews-nak Julia Meyer, az ügyészség szóvivője.

Az ügyben illetékes braunschweigi ügyészség nagy reményeket fűz a Linden-csatorna melletti kertparcella átkutatásához. A hatóságok azt gyanítják, hogy végre az eltűnt kislány nyomára bukkanhatnak.

A német Christian Bruecknert, aki jelenleg is börtönbüntetését tölti drogkereskedelem miatt, június óta gyanúsítják a kislány elrablásával és meggyilkolásával.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?