KÜLFÖLD

Fullasztó a levegő Kijevben a csernobili tűz miatt

Az égéstermékek, amelyek szagát érezni lehet a fővárosban, nem tartalmaznak káros vegyi anyagokat.
  • Szerző: Ripost

Vitalij Klicsko kijevi főpolgármester péntek késő este továbbra is arra kérte a fővárosiakat, hogy még néhány napig maradjanak otthon, és tartsák zárva lakásuk ablakait - írja a Kárpátinfo.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Yaroslav EMELIANENKO / AFP

A helyi katasztrófavédelmi szolgálat kijelentette: az égéstermékek, amelyek szagát érezni lehet a fővárosban, nem tartalmaznak káros vegyi anyagokat, továbbá a radioaktív sugárzás szintje sem haladja meg az egészségre káros mértéket.

Fotó: AFP

Megtudtuk: a csernobili övezetben jelenleg öt erdős területen végeznek oltási munkálatokat, füves területeken, az aljnövényzetben, illetve az erdei avarban keletkezett parázsló gócokat oltanak. Jelenleg 716 szakember vesz részt az oltásban 166 technikai eszközzel, beleértve három helikoptert, amelyek az elmúlt napban 134 fordulással 268 tonna vizet locsoltak szét.

A csernobili tiltott övezet területén már április 4-e óta küzdenek a lángokkal. A nyílt tüzeket többször sikerült már eloltaniuk, de a feltámadt szél miatt helyenként ismét fellángoltak. A nyomozás eddigi adatai szerint a tüzet véletlenül okozták.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?