KÜLFÖLD

Görögországban nyaralnál? Fontos bejelentést tett a görög miniszterelnök

A görög kórházak intenzív osztályain kezelt páciensek 99 százalékát nem oltották be.
  • Szerző: Ripost

„Görögországban csak a koronavírus ellen beoltott emberek mehetnek be az éttermek zárt tereibe és a kulturális rendezvényekre” – jelentette be Kiriákosz Micotákisz miniszterelnök hétfőn Athénban. Ez az intézkedés annak a kormányzati stratégiának a része, amellyel oltakozásra igyekeznek serkenteni a lakosságot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A görög miniszterelnök egyben közölte, hogy kötelezővé teszik az oltást az egészségügyi ágazatban, illetve az idősgondozásban dolgozók számára, akiket máskülönben felmentenek a munkavégzés alól. A jövőben kiterjesztik az oltási kötelezettséget a sorkatonákra is.

„Nem fogjuk ismét lezárni az országot egyesek hozzáállása miatt” – hangsúlyozta Micotákisz az állami televízióban. Aláhúzta, hogy a kórházak intenzív osztályain kezelt páciensek 99 százalékát nem oltották be.

Kiemelte, hogy Görögország, más államokhoz hasonlóan, a koronavírus jóval fertőzőbb delta variánsának és a be nem oltott embereknek a kettős kihívásával néz szembe. „Ebben az értelemben nem Görögország, hanem a be nem oltott emberek vannak veszélyben” – tette hozzá.

A görögországi nyaralás megtervezése, illetve az indulás előtt érdemes a magyar kormány konzuli szolgálatának honlapján tájékozódni a legfrissebb szabályokról.

Az utóbbi tíz napban ismét megugrott a fertőzöttek száma a járványügyi korlátozások lazítása nyomán. Szakértők felhívták a figyelmet, hogy a vírus terjedését nagy részben a fiatalok éjszakai bulizásai segítették elő.

Az elmúlt két hétben Görögországban százezer lakosra átlagosan hetven koronavírus-fertőzött jutott.

A csaknem 11 millió lakosú dél-európai országban a járvány kitörése óta 440 872 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 12 778-an hunytak el a kórban.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?