KÜLFÖLD

Döbbenetes ítélet: pénzbírsággal megúszta a sofőr, aki halálra gázolta Balázst

Felháborítónak tartja a Sipaki család, hogy a 18 éves fiukat, Balázst 14 hónapja egy gyalogátkelőhelyen halálra gázoló osztrák sofőr pénzbüntetéssel megúszta a történteket.
  • Szerző: Ripost

Még 2019. december 5-én azon a részen, ahol legfeljebb harminccal hajthatott volna, közel százzal ment egy sofőr, s a zebrán elgázolta a 18 éves Balázst, aki 34 métert repült, és azonnal életét vesztette. A Bécsben élő családot rendőrök ébresztették álmukból.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Illusztráció: Northfoto

„Először azt gondoltam, hogy a nagyobbik fiunkkal, Szabival és a barátnőjével történt valami, miután tőlünk elmentek, de az egyenruhások kérték, hogy üljek le. Miután tovább értetlenkedtem, akkor mondták el, hogy Balázst egy zebrán halálra gázolták„ – emlékezett vissza a családfő, Sipaki Sándor a szörnyű percekre.

Az anya, Sipakiné Gradwohl Debóra hozzátette, hogy két nappal a szerencsétlenség előtt Balázzsal együtt kelt át azon a helyen, és a fia rámordult, mert nem nézett körül, mielőtt az úttestre lépett.

„Balázs ilyen volt, nem kapkodott, megfontoltan viselkedett, lehetett rá számítani. A sofőrnek, aki egy bécsi étterem tulajdonosa, és aki a másfél hónappal ezelőtti ítélethirdetés előtt végül elismerte a bűnösségét, csak kétezer eurót, 712 ezer forintot kell büntetésként megfizetnie. Részben a koronavírus-járványnak köszönhetően, mert a bíró figyelembe vette, hogy a korlátozások miatt kiestek a bevételei” – mesélte Sándor a Blikknek. „A fiunk halálának felelőse nem tanúsított megbánást, gúnyos mosollyal lépett ki a tárgyalóteremből...„ – hajtotta le a fejét az apuka.

„Tudom, hogy ettől a fiam még nem jön vissza, de a lelkünknek jót tett volna. Persze, valószínűleg másként gondolnánk mindezt, ha láttuk volna, hogy a férfit is megviseli a dolog” – sírta el magát az anya.

És ezeket olvastad már?