KÜLFÖLD

Gyermekek elleni nemi erőszak kísérletével vádolják Lord Ahmedet

A pakisztáni Nazir Ahmed ma már 61 éves és egyike volt azoknak a muszlimoknak, akiket lorddá avattak. Most a fiatal korában elkövetett bûnökkel vádolják.
  • Szerző: SZM

Ahogy azt a %% már megírta, az angliai Rotherhamban másfél évtized alatt 1500-nál is több lányt, fiatal nőt támadott meg a városban tevékenykedő pakisztáni bűnbanda. 

A 80 százalékban első- vagy másodgenerációs pakisztáni migránsokból álló csoport 1997 és 2013 között hajtotta végre támadásait, miközben a hatóságok szemet hunytak az erőszakos esetek felett. Az áldozatok 90 százaléka fehér, fiatal nő volt, de több esetben férfiakat is megerőszakoltak.

Tavaly még nem sejthette senki, hogy a nyomozás milyen meglepetést tartogat.

Ezek egyike, hogy most

gyermekek elleni nemi erőszak kísérletével vádolják a pakisztáni származású Nazir Ahmedet, aki egyike volt azoknak a muszlimoknak, akiket lorddá avattak Tony Blair idején.

Lord Ahmed feltételezett áldozatai egy lány és egy 13 év alatti fiú. Az eseményekre 1971 és 1974 között került sor, amikor Ahmed még 14-15 éves tinédzser volt.

Lord Ahmed Pakisztánban született és családjával 1969-ben költözött az Egyesült Királyságba az édesapjához, aki Rotherhamban az acélgyárban dolgozott. 1975-ben csatlakozott a Munkáspárthoz, és 1990-ben Rotherham első ázsiai tanácsosává, majd a város legfiatalabb bírójává vált.

A Dél-Yorkshire-i rendőrség szerint Lord Ahmednek március 19-én kell megjelennie a sheffieldi bíróság előtt.

Forrás: Theguardian

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A mézeskalács-recept, amit mindenki el fog kérni
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?