KÜLFÖLD

Győzött a választáson, pedig két hete meghalt koronavírusban

Szinte a teljes lakosság rá szavazott az alpolgármesterrel együtt, pedig két hete már meghalt.
  • Szerző: Ripost

Az Olt megyei településen a lakosság úgy döntött, a már két hete elhunyt polgármesterre, Ion Alimanra szavaznak az önkormányzati választásokon. Mint kiderült, még Nicolae Dobre alpolgármester is rá szavazott, és a hírtelevíziónak adott interjúból kiderült, szerinte ez egyáltalán nem különös dolog – írja a transindex.ro.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

„Ion Aliman jelölt bár elhunyt, továbbra is szerepelt a szavazóíveken, így legális módon szavazta meg a lakosság. Ez a valóság. Ahogy az egyik embernek van joga szavazni, úgy a másiknak van joga jelöltnek lenni” – érvelt az alpolgármester, akinek elmondása szerint az 1600 szavazó közül 1057-en rá szavaztak a faluban. Hozzátette, hogy a település vezetését a következő választásokig ő veszi át, és indul a polgármesteri székért.

Az alpolgármester arról is beszámolt, hogy a szavazás napján este kilátogattak Ion Aliman sírjához, mert aznap lett volna a születésnapja.

„Az emberek tisztelegni akartak előtte, és megmutatni neki, hogy tovább folytatják azt, amit ő elkezdett” – mesélte az alpolgármester.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?