KÜLFÖLD

Háborúba sodorhatják a migránsok Olaszországot és Líbiát

Az olasz törvényhozás döntött: technikai és logisztikai segítséget nyújtanak a líbiai parti őrségnek az embercsempészek elleni fellépésben. Válaszul a Líbia keleti felét uraló erők vezetője bombázással fenyegette meg az olasz hajókat...
  • Szerző: WM

Mint arról a %% hétfőn beszámolt, a Soros György által pénzelt civil szervezetek közül több is együttműködik az embercsempészekkel, már a líbiai partok közelében átveszik a migránsokat hajóikra.

Szó sincs emberéletek megmentéséről, ahogyan arra hivatkoznak!

Ezt mutatja az is, hogy több szervezet – különösen azok, amik kapcsolatban állnak a Soros által finanszírozott Open Society Foundationnel, vagyis a Nyílt Társadalom Alapítvánnyal - visszautasítja azt a magatartási kódexet, amit az olasz belügyminiszter javaslatára az Európai Unió belügyminiszteri csúcstalálkozója is elfogadott. Pedig a kódex nem kíván semmi olyasmit, ami a Földközi-tengeren ügyködő nem állami szerveknek (NGO-knak) a működését akadályozná, csupán átláthatóbbá és ellenőrizhetőbbé tenné azokat.

Az érintett kilenc szervezetből eddig csak kettő írta alá a kódexet, az egyik a Save The Children (Gyermekmentő) nevű, amelyik úgy nyilatkozott, hogy többnyire eddig is az új előírásoknak megfelelően jártak el. A magatartási kódex értelmében a segélyszervezetek nem hajózhatnak be Líbia területi vizeire, semmilyen módon, még fényjelekkel sem jelezhetnek a tengeren haladó hajóknak, és folyamatosan nyomon követhetőnek kell lenniük.

Az embercsempészek rászoktak arra, hogy elég, ha a túlzsúfolt lélekvesztők 12 mérföldre eljutnak Líbia partjaitól, mert a nemzetközi vizeken úgyis lesz egy mentőhajó, amely felveszi és Olaszországba viszi az embereket. 

Ha kíváncsi vagy arra, hogy miért vezethet háborúhoz az olasz kormány elképzelése, valamint hogy a németek miért számítanak újabb migránsáradatra, akkor keresd a %% napilap keddi számát az újságárusoknál. 

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?