KÜLFÖLD

Hatalmas a készültség Velencében: evakuálják a lakosokat

Mintegy 3500 lakosnak kell elhagynia otthonát Velencében, leállítják a vasúti és légi közlekedést is.
  • Szerző: Ripost

Mintegy 3500 lakosnak kell elhagynia otthonát Velencében vasárnap egy második világháborús robbanószerkezet hatástalanítása idejére. Emiatt leállítják a vasúti és légi közlekedést is.

Fotó: pixabay.com

A több mint 200 kilogramm súlyú bombát Marghera kikötőjének térségében találták csatornaásás közben, nem messze a Velencébe bevezető vasúti hídtól.

A „Bomba Day”-nek elnevezett napon 3500 lakost távolítanak el otthonaikból a robbanószerkezet körüli 1800 méteres körzetben. Az itt élőket vasárnap reggel hat órától a helyi sportcsarnokba szállítják át.

Reggel hét órától fokozatosan leállítják a Velencébe be- és kivezető hajó-, valamint gépjárműforgalmat, a vasúti járatokat és a légteret. Lezárják a Ponte della Libertát, a Velencébe bevezető egyetlen hidat. A velencei Marco Polo repülőtér a tervek szerint egészen fél egyig lesz lezárva.

Velence polgármestere arra kérte a robbanószerkezettől távolabb élőket is, hogy legalább vasárnap délelőtt ne menjenek ki az utcára.

A második világháborús bombát az olasz fegyveres erők tűzszerészei hatástalanítják. A biztonsági műveletben a katasztrófavédelem is részt vesz.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?