KÜLFÖLD

Hiába a rengeteg lejáratókampány, Trump maradhat az amerikai elnök

Kevesebb mint tíz hónap múlva elnökválasztást tartanak az Amerikai Egyesült Államokban. Bár a demokraták minden lehetséges eszközt bevetnek, hogy elhiteltelenítsék Donald Trumpot, az amerikai elnöknek mégis egyre nagyobb az esélye arra, hogy novemberben újraválasszák.
  • Szerző: WM

Egy friss felmérés szerint az amerikaiak 49 százaléka úgy gondolja, hogy Trump marad az amerikai elnök. 43 százalék véli csak úgy, hogy a demokraták jelöltje le tudja majd győzni a regnáló elnököt. A maradék nyolc százalék nem tudott válaszolni. A német Bild azt írja, hogy Trump a gazdaság jó állapotának köszönheti a megelőlegezett sikert.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Donald Trump jó esélyekkel vág neki a novemberi elnökválasztásnak.
Fotó: Stephen Maturen/ / Getty Images

Bár sokan osztják az Egyesült Államokban azt a véleményt, hogy Donald Trump politikája miatt egyre nagyobb a szakadék a nagyon gazdagok és a társadalom egyéb rétegei között, mégis egyre kevesebb embernek kell aggódnia a megélhetése miatt. És ez utóbbi az, ami a legfontosabb az embereknek. Egy másik tanulmány azt mutatta, hogy tavaly fele annyian féltek a csődbe jutástól, mint ahányan Barack Obama kormányzásának utolsó évében szorongtak. Ez lehet a fő oka annak is, hogy a republikánus választók sokkal derűlátóbban, mint a demokrata ellenfeleik.

Míg ugyanis a republikánusok 87 százaléka gondolja úgy, hogy Trump marad az elnök, addig a demokraták körében csak 78 százaléknyian hiszik el, hogy az ő jelöltjük költözhet Washingtonba. Ami pedig szintén kulcsfontosságú lehet, a bizonytalan választók körében az elmúlt hónapokban öt százalékpontot javult Trump megítélése.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?