KÜLFÖLD

Megrázó részletek: hidegvérű sorozatgyilkos végzett a magyar nővel Olaszországban

Több nővel is végezhetett az az olasz gyilkos, aki egy magyar prostituáltat gyilkolt meg Castelfrancóban.
  • Szerző: Ripost

A prostituáltként dolgozó Mata Arietta halálának híre 2018-ban kavart nagy port, miután olasz kuncsaftja, Pasquale C. végzett vele. A Bors most arról ír, hogy kiderült: öngyilkosságnak akarta beállítani a nő halálát a gyilkos – éppúgy, mint előtte egy ügyvédnő megölésénél.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: 123RF

Arietta élettelen testét Pasquale a Modena felé futó sínekre fektette, így próbálta elhitetni a rendőrökkel, hogy a lány öngyilkos lett. Csak arra nem gondolt, hogy a környék ipari kamerái felvették, ahogy a lánnyal beszélget és elindul vele az állomáshoz közeli bokros területre.

A nyomozók most elővették egy ügyvédnő halálának ügyét is néhány hónappal a 24 éves lány halála előtti időből. Eddig úgy gondolták, hogy öngyilkosság állt a hátterében. Most kiderült, hogy nem az 56 éves nő gyújtotta magára a lakást, hanem Pasquale keze van a dologban: begyógyszerezte, majd az ágyába fektette a magatehetetlen nőt és rágyújtotta a heverőt. Mindeközben az értékeit is magával vitte.

A férfi kihallgatására nemsokára sor kerül. Arietta ügyében már folyik a bírósági tárgyalás, de jogerős ítélet még nem született. A rendőrök közben az elmúlt évek öngyilkossági aktáit is újra végignézik, mert azt gyanítják, több áldozata is lehet még az olasz férfinak. Újranyitják az elmúlt években megölt két másik környékbeli örömlány dossziéját is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?