KÜLFÖLD

Horror: 9 év után találtak holtan egy férfit oslói lakásában

Sokkot kaptak a rendőrök, amikor felfedezték az elhunyt férfi. Családjának több éven át nem tűnt fel a hiánya.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Szörnyű tragédiára derült fény a napokban a Norvég fővárosban. Egy férfi kilenc évig feküdt holtan lakásában mire rátaláltak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A rendőrség közleménye szerint egy hatvanas éveiben járó férfiról van szó, aki már többször is volt házas, sőt gyermekei is születtek. Ezek alapján még inkább elképesztő, hogy nem vették észre az eltűnését.

A rendőrség kijelentette: nem szabad tiltott gyűléseken részt venni

A rendőrség kijelentette: nem szabad tiltott gyűléseken részt venni
Fotó: 123RF

A szomszédok sem gyanakodtak a férfi váratlan köddé válásán. Többen magának valónak ismerték, és azt hitték elköltözhetett vagy pedig valamilyen intézetbe került. Végül a holttestére akkor bukkantak, amikor a gondnok kinyittatta a lakását a rendőrséggel, hogy karbantartási munkákat végezhessen.

A nyomozok a helyszínen találta tejes doboz és levél alapján azt gyanítják, hogy a férfi még 2011 áprilisában vesztette életét. A boncolás során az is kiderült, hogy természetes okból halt meg.

A nyugdíját 2018-ban megszüntették, amikor a Norvég Munkaügyi és Jóléti Hivatal (NAV) nem tudott kapcsolatba lépni vele, de számláit továbbra is automatikusan fedezték a bankszámlájáról – írja a The Guardian.

Grete Lien Metlid, az oslói rendőrség felügyelője az NRK-nak elmondta, hogy kollégáival sokat gondolkodtak azon, hogy maradhatott olyan sokáig felfedezetlen a holttest. Amire az egyetlen magyarázat, hogy tényleg minimális kapcsolatot tartott fenn másokkal.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?