KÜLFÖLD

Húsvágó bárddal fenyegetőzött a muszlim férfi a karácsonyi vásáron

A szemtanúk elmondása szerint egy húsvágó bárd volt annak a nagyon agresszívan viselkedő férfinak a kezében, aki a witzenhauseni vásáron okozott riadalmat. A részeg muszlim Allah akbar kiáltása hallatán sokakban megállt az ütő.
  • Szerző: WM

Alighogy elkezdődött az adventi időszak, és Európa szerte megnyitották kapuikat a karácsonyi vásárok, máris egy vérfagyasztó történet járta be a német sajtót. A witzenhauseni vásárról egymás után érkeztek be a segélyhívások a helyi őrsre. A szemtanúk rettegve számoltak be arról, hogy egy erősen ittas állapotban lévő férfi húsvágó bárddal a kezében járkál fel és alá, miközben embereket fenyeget.

Mások azt is hallották, hogy a muszlim férfi Allah akbar (Allah a legnagyobb) felkiáltásokkal rémisztgeti az embereket, és közben a bárddal a levegőben hadonászik.

A muszlim bevándorló végül egy biciklire pattant, majd elmenekült a helyszínről, nem sokkal később a város sétálóutcájában tudták elfogni az ittas alakot. Az őrizetbe vett férfi 38 éves és külföldi állampolgár. A rendőrség közleményéből az is kiderül, hogy az elkövető az őrizetbe vételekor is nagyon agresszívan viselkedett, ami miatt szintén felelnie kell majd a bíróságon.

A húsvágó bárdot nem sokkal később egy bokorban találták meg az egyenruhások. A hatóságok egyelőre nem közölték, hogy iszlamista támadásként kezelik-e az ügyet.

És ezeket olvastad már?