KÜLFÖLD

„Idióták” – megalázta a másodikosokat a tanárnő, kiszivárgott a videó

Egy romániai általános iskolában történt a felháborító eset.
  • Szerző: Ripost

Jogerősen nyolc év felfüggesztett börtönbüntetésre és kártérítés fizetésére ítélte a brassói bíróság azt a tanítónőt, aki két évvel ezelőtt súlyosan sértő minősítésekkel illette másodikos tanítványait.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A brassói bíróság az ítélet által elutasította a 4-es számú általános iskola tanítónője, Dobrescu Eugenia által benyújtott fellebbezést, és fenntartotta korábbi ítéletét. A tanítónőt így jogerősen nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, ezen kívül több mint 10 000 lej (több mint 650 ezer forint) perköltséget, anyagi és erkölcsi kártérítésként pedig 7600 lejt (500 ezer forint) és 425 eurót (140 ezer forint) kell fizetnie annak a négy családnak, akik polgári félként csatlakoztak a perhez.

Eugenia Dobrescuról 2017 februárjában tett közzé egy felvételt egyik tanítványának édesanyja. A felvétel azt rögzítette, amint a tanítónő „szemeteknek” és „idiótáknak” nevezi másodikos tanítványait. Később a szülők azt állították, hogy a gyerekek otthon furcsán, agresszíven viselkednek – írja a Maszol.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?