KÜLFÖLD

„Igazi csoda, hogy mindketten túlélték„ – megszületett az első ikerpár, akik koronavírussal jöttek világra

Napokkal a szülés előtt derült ki, hogy koronavírusos az édesanya, majd az ikrei is pozitív tesztet produkáltak.
  • Szerző: Ripost

Az orvosok úgy gondolják, hogy Kenna és Lissa Curtis az első ikrek, akik koronavírussal születtek, miután a méhlepényen keresztül megfertőződtek. Anyjukról, Sarahról csak pár nappal a szülés előtt derült ki, hogy koronavírusos.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A lányok 10 héttel korábban születtek az Egyesült Királyságban – írja a Daily Star. Az anyukának a szülés előtt ugyan nem voltak tünetekei, de a gyermekeit nagyon féltette, nehogy a vírus miatt bajuk essen. Annak ellenére, hogy végül mindkét baba koronavírussal jött világra, igazi harcosként megküzdöttek a betegséggel és felépültek.

„Rettenetesen féltem, hogy ez az életükbe fog kerülni. Dühös voltam magamra, és pontosan azt sem lehetett tudni, mit jelent ez számukra pontosan, idegtépő volt„ – mesélte Sarah, hozzátéve, hogy ikrei ráadásul nem is egyformán fejlődtek a pocakjában. Emiatt azt mondták neki, az egyik gyermekét valószínűleg el fogja veszíteni. „Igazi csoda, hogy mindketten túlélték ezt az egészet. Megérte ez a harc a gyönyörű kislányainkért!”

A biztonsági őrként dolgozó édesapa csak a 14 nap karantén után láthatta családját. Hat héttel a szülés után a gyerekeket egészségesnek minősítették az orvosok, és hazaengedték őket.

És ezeket olvastad már?