KÜLFÖLD

Így próbálják elterelni a figyelmet a migránsok randalírozásáról

Németországban politikailag inkorrektnek számít nyíltan arról beszélni, hogy migránsok vagy migrációs hátterű fiatalok követnek el bűncselekményeket. A nemrég Stuttgartban történt randalírozást és fosztogatást is már inkább a bulizó fiatalok számlájára írnák.
  • Szerző: RIPOST

Bár maga a stuttgarti rendőrség szóvivője is arról beszélt, hogy a múlt hétvégén a városban tapasztalt polgárháborús állapotokért elsősorban migrációs hátterű fiatalok a felelősei, a német sajtóban egyre többször jelennek meg olyan hírek, amiben a rendőrökre támadó randalírozókat fiatal bulizóként emlegetik. Egyébként a szóvivő állítását erősítik azok az adatok is, miszerint a mintegy 500 fős tömegből őrizetbe vett 24 férfi közül 15-en migránsok vagy migrációs hátterűek. A kialakuló helyzet kapcsán szót kért Boris Palmer, Tübingen baloldali polgármestere is. A német politikus legnagyobb közösségi oldalon arról írt, hogy bántja az, hogy a békésen szórakozó emberek számlájára akarják írni az elmúlt évtizedek legsúlyosabb stuttgarti zavargását.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Boris Palmer most sem hagyta szó nélkül a történteket.
Fotó: Tom Weller / dpa

Ha ezek a vandálok fiatal bulizók, akkor a következőképpen lehet őket felismerni: nem hordanak maszkot, nem tartják egymástól az előírt távolságot és elenyésző számban vannak köztük nők

-kezdte a gondolatmenetét Palmer.

Stuttgart belvárosát csúnyán szétverték a múlt hétvégén.
Fotó: Julian Rettig / dpa

Szerinte a közzétett képeken jelentős többségben vannak azok, akikről meg lehet állapítani, hogy nem németek.

Fehér bőrszínű embert alig lehet felfedezni a képeken

– folytatta a városvezető, aki szerint nem rasszizmus ezt kimondani. Ellenkezőleg, ez egy jó indok lehet arra, hogy elgondolkodjanak a hatóságok azon, hogy miért támad rá több száz fiatal a rendőrökre azért, mert igazoltatni mertek egy migrációs hátterű drogdílert. A 48 éves politikus gyakran szólal fel olyan kérdésekben, amelyek megosztják a német közvéleményt. A tömeges bevándorlást ellenző álláspontja és korábbi kijelentései miatt többször is szóba került már, hogy az erősen baloldali Zöldek párt kizárja soraiból.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?