KÜLFÖLD

Ilyen a szülői szeretet: ezért tesz meg minden nap 174 mérföldet egy skót házaspár

A házaspárnak még nyolc gyermeke van otthon.
  • Szerző: Ripost

Egy skót házaspár naponta nyolc órát tölt tömegközlekedési eszközön, hogy megnézhessék koraszülött ikreiket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A szeptember 14-én született ikrek egy távolabbi kórházban vannak, mert a legközelebbi kórházban nincs elég ágy – írja a Daily Record.

David Coxnak és párjának, Karen Surgenornak az ikreken kívül nyolc gyermekük van. Négyen iskolába járnak, a többiek kisebbek, a legkisebb, Lewis csak 14 hónapos.

A kép illusztráció

Azt mondják, szívszorító az az idő, amit a családjuktól távol kell tölteniük. A nagyobbak jól bírják, de Lewis nehezen viseli, egyre kapaszkodóbb.

Cole-nal és Harrisszal is akarnak találkozni minden nap, ezért bevállalják a megterhelő ingázást.

Karen október 22-ére császármetszésre volt kiírva a Paisley-i Royal Alexandra Kórházban. Szeptember 13-án azonban elfolyt a vize. A közeli kórházban nem volt szabad ágy, ezért elküldték Wishaw General-ba Lanarkshire-ben. Másnap reggel megszületett Cole, Harrist pedig császármetszéssel hozta világra.

Az újszülötteket még nem engedhetik ki a kórházból. Röviddel a születésük után a házaspárnak azt mondták, hogy a babákat el kell költöztetni, mert nincs elég helyük. „Azt mondták nekünk, hogy Wishaw általában olyan csecsemőket gondoz, akik sokkal idősebbek, mint a mieink, így máshová kell menniük” mondta David.

A kórház a gyerekeket a Kirkcaldy-i Victoria kórházba küldte, több mint 80 mérföldre az otthonuktól. Azóta a szülőknektömegközlekedési eszközökre kell hagyatkoznia, ha meg akarják látogatni a fiaikat.

Minden reggel, miután a nagyok elindulnak az iskolába a házaspár útra kell. Két vonattal és egy busszal 4 óra alatt érkeznek be a kórházba, ahol 2 órát töltenek az ikreikkel, majd indulnak haza. Így este nyolcra érnek haza minden nap.

„Azt akarjuk, hogy kötődjenek hozzánk a gyerekeink, de néha olyan fáradt vagyok, hogy amikor odaérek, elalszom a mellettük levő széken” – mondja az apa.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Variációk karácsonyi zserbóra
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?