KÜLFÖLD

Ismeretlen betegség ütötte fel a fejét, már 15 halottat azonosítottak

Egyelőre a szakemberek számára is rejtély, hogy miben halt meg a 15 idős ember.
címkék:
  • Szerző: WM

Ismeretlen betegség tartja izgalomban a Kongói Demokratikus Köztársaságot. Az afrikai ország nyugati részén ugyanis elhunyt 15, 60 és 80 év közötti egészségesként számontartott ember. A régió kormányzója sürgeti az orvosokat, hogy mihamarabb kiderítsék, mi okozta az idősek halálát, a politikus ugyanis szeretné, ha elkerülhető lenne a pánik kitörése.

A Kongói Demokratikus Köztársaságban ismeretlen betegség ütötte fel a fejét

Egyelőre a szakemberek sem tudják, hogy milyen betegség okozhatta a halált.
Fotó: AP

A kormányzó az AFP hírügynökségnek úgy fogalmazott, hogy a kongói egészségügyi hatóság emberei a helyszínen vannak, és azonnali vizsgálatokat kezdtek. A végzetes betegségről egyelőre csak annyit tudni, hogy gyors lefolyású, az ismert eseteknél pedig lázat, fejfájást és légzési problémákat okozott.

A szakemberek attól várják a megoldást, hogy a rendelkezésre álló mintákat elküldték az ország mikrobiológiai intézetébe, ahol a legmodernebb eszközök segítségével próbálják azonosítani az egyelőre ismeretlen betegséget.

A helyzetet tovább nehezíti, hogy a régióban felütötte már a fejét a koronavírus-fertőzés és az úgynevezett chikungunya-láz is. A betegek gyógyulási esélyei meglehetősen minimálisak, mivel hiány van orvosokból és az infrastruktúra is meglehetősen elmaradott.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?