KÜLFÖLD

Ismét lángokba borult egy migránstábor a gyönyörű görög szigeten – Videó

Pár nappal az első eset után ismét tűz ütött ki a görögországi Számosz szigetén található befogadó központban. Hivatalosan még nem tudni a tűz pontos okát, de nagy valószínűséggel szándékos gyújtogatásról lehet szó.
  • Szerző: WM

A görög hatóságok azt közölték, hogy pár óra alatt sikerült megfékezni a lángokat. A tűzoltók szerint összesen három lakókonténerben esett kár, a személyi sérültek számáról egymásnak ellentmondó információk láttak napvilágot. A rendőrség nem akart találgatásokba bocsátkozni, de a görög sajtó szerint nagy eséllyel a migránsok szándékos gyújtogatásáról lehet szó. A görög kormány korábban jelezte, hogy félnek attól, hogy sorban az összes migránstábort felgyújtják a bevándorlók, akik így szeretnének a szigetekről Görögország belsőbb részeibe vagy Nyugat-Európába jutni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A leszboszi migránstábor két hete égett le teljesen. Azóta több újabb tűz is keletkezett másik táborokban.

Még két hét sem telt el azóta, hogy teljesen kiégett Európa legnagyobb befogadó központja, a görögországi Leszbosz szigetén. Azóta volt már egy tűzeset Számoszon, most pedig egy újabb.

A számoszi tábort 2015-ben a nagy migrációs válság idején alakították ki a görög hatóságok. A 650 férőhellyel rendelkező központban több mint hatezren élnek. Az egyébként is robbanás közeli helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a migránstáborban már 21 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, ami miatt kijárási tilalmat rendeltek el a hatóságok. Leszboszon egyébként már fel is építették az új sátortábort, ahol ideiglenesen kilencezer menedékkérőt szállásoltak el.

A hírek szerint azonban itt még rosszabb a helyzet, mint a régi táborban. A helyi beszámolók arról szólnak, hogy a kilencezer emberre 35 WC jut összesen, akadozik az élelmiszerellátás, folyóvíz sincs a tábor területén.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?