KÜLFÖLD

Itt van a nyakunkon Bill Clinton újabb szexbotránya?

A Netflix nevű tartalomszolgáltató dokumentumsorozatot készített a többek közt pedofíliával is vádolt Jeffrey Epsteinről. A szériában feltűnnek olyan tanúk is, akik azt állítják, hogy Bill Clinton, az USA korábbi elnöke is látogatást tett Epstein szexszigetén.
  • Szerző: WM

Jeffrey Epstein tavaly került a világ bulvárlapjainak címoldalaira, amikor egy New Jersey-i repülőtéren emberkereskedelem és kiskorúak megrontásának vádjával őrizetbe vették. A manhattani börtönben, ahol Epsteint fogva tartották, állítólag semmi önpusztításra alkalmas tárgy nem volt a férfi magáncellájában, augusztus 10-én mégis eszméletlenül találták, és már nem tudták újraéleszteni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Jeffrey Epstein holttestének boncolását követően sem lehetett egyértelműen megállapítani a halál okát.

Epstein számtalan politikusnak, uralkodónak és befolyásos embernek volt közeli ismerőse. Sokaknak állhatott érdekében, hogy ne tudjon vallomást tenni, egyes összeesküvés-elméletek szerint ezért kellett idő előtt meghalnia. Az Epstein-sztori egyik központi helyszíne egy 70 hektáros magánsziget, amelyet a sajtóban többször csak pedofil szigetnek vagy orgia szigetnek neveztek. Korábban a Vanity Fair azt írta:

tucatjával szállítottak ide fiatal lányokat helikopterrel, akik valószínűleg szexpartikon vettek részt. Egy szemtanú a lapnak azt mondta: akiket ő látott, azok a lányok nem lehettek 16 évesnél idősebbek.

A sorozat készítői most újabb tanúkat is megszólaltatnak a műsorban, akik eddig soha nem hallott részletekről számolnak be. Ezek alapján pedig nagy bajba kerülhet az Egyesült Államok korábbi elnöke, Bill Clinton is. Bár ő maga azt állította korábban, hogy soha nem járt a szóban forgó szigeten, a legfrissebb információk szerint négyszer is repült a Lolita-expressznek nevezett Epstein magángépével. A sorozatban megszólal a 70 éves Steve Scully is, aki évekig volt a sziget informatikus rendszergazdája. Scully állítja, hogy látta Bill Clintont Epstein társaságában a szigeten. A dokumentumsorozatban az is elhangzik, hogy nincsenek egyértelmű bizonyítékok a volt elnök ellen, aminek az egyik oka, hogy látogatása során senki más nem tartózkodott a szigeten.

Jeffrey Epstein (balra) és Bill Clinton (jobbra)
Fotó: Getty Images

Bill Clintonnak nem ez lenne az első szexuális jellegű botránya. 1998-ban a második elnöki ciklusát töltő Clintonról kiderült, hogy szexuális kapcsolatot folytatott a Fehér Ház 25 éves alkalmazottjával, Monica Lewinskyval. Sokak szemében nem ez volt Clinton legnagyobb bűne, hanem az, hogy hónapokig többször, szándékosan hazudott a szavazóknak a történtekről.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?