Létrehozva: 2020.06.25.

Izrael korábbi miniszterelnökének is tinilányokat szállíthatott Jeffrey Epstein!

Bill Clinton korábbi amerikai elnök és András yorki herceg után egy újabb híres közéleti szereplő neve merült fel az Epstein-botránnyal kapcsolatban.

A tavaly augusztusban öngyilkosságot elkövető Jeffrey Epstein korábbi ügyvédje, Alan Dershowitz olyan dokumentumokat nyújtott be a floridai bíróságon kedden, melyek szerint az amerikai milliárdos pedofil-hálózata tinilányokat szállított Izrael korábbi miniszterelnökének, Ehud Baraknak és a Victoria's Secret vezérigazgatójának, Les Wexnernekírja a Russia Today angol nyelvű orosz hírportál.

Alan Dershowitz lényegében a saját védelme érdekében nyújtotta be az iratokat, ugyanis az Epstein-féle pedofil-hálózat egyik áldozata, Virginia Roberts Giuffre - sok mindenki más mellet – azzal vádolta meg, hogy az akarata ellenére lefeküdt vele bő egy évtizeddel ezelőtt. Az amerikai sztárügyvéd azt szeretné bizonyítani, hogy Giuffre és a további áldozatok számtalan embert vádoltak meg szexuális bűncselekményekkel, de a saját történetükön kívül csak kevés bizonyítékot tudtak bemutatni, tehát a szavahihetőségük megkérdőjelezhető. A jogi értelemben alaptalan vádaskodásnak tekinthető beszámolók miatt egyébként több rágalmazási pert is indítottak az áldozatok ellen a feltételezett elkövetők, többek között Dershowitz Giuffre ellen.

Jeffrey Epstein amerikai milliárdost tavaly nyáron tartóztatták le, miután a szövetségi ügyészég azzal vádolta meg, hogy egy kiskorúak szexkereskedelmén alapuló hálózatot működtetett, a hálózat pedig befolyásos politikai és üzleti személyeknek szállított tinilányokat. Az üzletember augusztusban, rejtélyes körülmények között hunyt el egy szigorúan őrzött New York-i börtönben. A hivatalos álláspont szerint felakasztotta magát a cellájában, de az öngyilkosság tényét a mai napig sokan kétségbe vonják. Epstein ma már felnőtt áldozatainak egybehangzó állításai szerint Bill Clinton egykori amerikai elnök, András yorki herceg és más befolyásos személyek is igénybe vette az Epstein-féle pedofil-hálózat szolgáltatásait. Az ügy egyik koronatanúja, a most 35 éves Virginia Roberts Giuffre legalább 5 olyan embert nevezett meg, akivel az akarata ellenére le kellett feküdnie.

Ehud Barak jogi képviselői szinte azonnal reagáltak a baloldali politikust ért vádakra. A Channel 12 izraeli hírtelevíziónak átadott nyilatkozat szerint „Giuffre állításai minden valóságalapot nélkülöznek, és ahogy Dershowitz, úgy Barák sem volt az Epstein-féle pedofil-hálózat haszonélvezője.”

Barak egyébként Epstein egyik közeli barátjának és szövetségesének számított. Az izraeli politikust több vállalkozásáról is bebizonyosodott az elmúlt időszakban, hogy Epstein pénzéből működtek, sőt, többször is lefotózták, ahogy álruhában ki-be járkált Epstein manhattani villájából.

A tavaly augusztusban, a börtönben öngyilkosságot elkövető Epstein a vádak szerint szexkereskedő hálózatot hozott létre, az ügyet még tavaly novemberben oknyomozó riportsorozatban a Miami Herald című lap leplezte le. A lap egyenesen „szexpiramisnak” nevezte az Epstein által kiépített és működtetett hálózatot. A férfi utcán, bevásárlóközpontokban „vadásztatott” magának gyermekkorú és fiatal lányokat, a becserkészést részben élettársa, Ghislaine Maxwell – a néhai sajtómágnás, Robert Maxwell lánya – végezte, részben pedig fiatal lányok segítették őt ebben. A tinédzsereknek masszőri „munkát” ajánlottak Epstein manhattani vagy floridai villájában, majd a lányokat megfizette, hogy újabb lányokat szervezzenek be. Epsteint egyszer már – 2007-ben Floridában – elítélték prostitúció elősegítéséért, de vádalkut kötött, és elkerülve a szövetségi vádemelést, csupán 13 hónapot töltött börtönben. A vádalkut sok homály fedte, amerikai sajtóértesülések szerint a férfi titkosszolgálatoknak is dolgozott, de erről konkrétumok nem láttak napvilágot. A vádalkut megkötő ügyészek egyike Alexander Acosta volt, a Trump-kormányzat munkaügyi minisztere, aki emiatt néhány héttel ezelőtt lemondásra is kényszerült. Amikor lemondása előtt Acostát az újságírók erről faggatták, a miniszter csak annyit mondott: Epstein titkosszolgálati ember volt, de részletekbe ő sem kívánt bocsátkozni. Júliusi letartóztatása után egyre több egykori áldozat fedte fel magát és tett tanúvallomást arról, hogy hol és hogyan működött a szexkereskedelem, a sajtóban pedig egymás után jelennek meg részletek a milliárdos üzelmeiről. Kiderült például, hogy Bill Clinton volt elnök 26-szor vette igénybe Epstein magánrepülőjét, és többször vendégeskedett nála a privát szigetén – a karibi St.James szigeten -, amelyet a helybéliek csak „pedofil-szigetnek” neveztek. Donald Trumppal is mutatkozott Epstein, de az is kiderült, hogy amikor Trump észrevette, hogy Epstein fiatal lányokat zaklat, azonnal kitiltotta őt a floridai birtokáról, és megszakította vele a kapcsolatot. Lapértesülések szerint vendégei közé tartozott mások mellett András yorki herceg, Ehud Barak volt izraeli kormányfő, Alan Dershowitz amerikai sztárügyvéd és Woody Allen filmrendező is.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, ekkor lép be Franciaország a háborúba

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

hirtv.hu

Varga Judit megtöri a csendet - ma este a Frizbiben + videó

metropol.hu

Ördög Nóri vállalhatatlan videót osztott meg

hirtv.hu

Nem állnak ki Varga Judit mellett + videó

origo.hu

Megható sorokkal üzent a barátjának Tóth Gabi

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

ripost.hu

Megtörte a csendet Kamilla királyné: ezt árulta el a rákbeteg Katalinnal kapcsolatban

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Brüsszeltől Varsóig: háborús pszichózistól szenved Európa

KÜLFÖLD

Drónok segítségével vadászták le az emberekre támadó szlovák vérmedvét

KÜLFÖLD

„Az életünk örökre megváltozott, amikor az egészséges gyermekünk megbotlott. Rettegtem, hogy meg fog halni”

KÜLFÖLD

Fitt volt és egészséges: az esküvője előtt hunyt el a fejfájástól szenvedő fiatal

KÜLFÖLD

Utcán estek egymásnak az aradi diákok: mentő sietett a helyszínre