KÜLFÖLD

„Jess úgy érezte, senki sem figyel rá” – Borzalmas halált halt egy fiatal nő

A 27 éves Jessica hónapokig könyörgött egy személyes kivizsgálásért, az orvosok azonban ettől folyamatosan elzárkóztak.
címkék:
  • Szerző: Dina

Jessica édesanyja úgy érzi, megmenthették volna a lánya életét, ha az orvosok kivizsgálják, és időben észreveszik a testében terjedő daganatos megbetegedést. Ehhez azonban komolyan kellett volna venni a fiatal lányt, amit az orvosok nem tettek meg. Hónapokig könyörgött egy személyes kivizsgálásért, ám az orvosok ettől folyamatosan elzárkóztak, a koronavírusra hivatkozva. Amikor rájöttek, mi is okozza a panaszokat, már késő volt.

Jessica Brady tavaly nyáron kereste fel először a háziorvosát hasi fájdalmakra panaszkodva. A koronavírus-járvány miatt azonban személyes kivizsgálást nem biztosítottak neki, csak távvizsgálatot, ami gyakorlatilag egyet jelentett azzal, hogy kikérdezték, majd arra hivatkozva, hogy vesefertőzése lehet, antibiotikumokat írtak fel neki. Amikor a brit lány állapota romlani kezdett, még mindig nem fogadták személyesen, csupán még több antibiotikumot írtak elő neki. Később ugyan elvégeztek pár vizsgálatot, melyek egyike májbetegségre, egy vérvizsgálat pedig rákra utalt, az orvosok mégsem rakták össze a jeleket. Végül csak azt követően vizsgáltak ki részletesen, hogy telefonhívások tucatjaival kezdte bombázni a kórházat – írta meg a Bors.

Fotó: change.org

Ekkor már késő volt: Jessicát végül áttétes, negyedik stádiumú rákkal diagnosztizálták. A daganat ekkor már a májában, a tüdejében, a csontjaiban és a gerincében is jelen volt. 3,5 héttel a diagnózist követően elhunyt.

„A legfontosabb, hogy Jess úgy érezte, senki sem figyel rá, senki sem vette komolyan, és legfőképp szüksége lett volna egy személyes kivizsgálásra, amit nem kapott meg. Egyetlen orvos sem látta személyesen, négy orvos beszélt Jessel, és írt fel neki gyógyszereket. Úgy gondoljuk, ez volt a kulcs a történtekhez” – magyarázta a minap tartott meghallgatáson a 27 évesen elhunyt nő édesanyja, Andrea Brady, aki szerint ha egy orvos kezelte volna a lányát, talán összerakta volna a puzzle darabkáit, és hamarabb rájöttek volna, hogy milyen betegség emészti Jessica testét, és talán megmenthető lett volna az élete.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?