KÜLFÖLD

„Két percig halott voltam”- megállt a 12 éves lány szíve a koronavírus miatt

A 12 éves kislány, aki elkapta a koronavírust, teljesen egészséges volt, mégis megállt a szíve.
  • Szerző: Ripost

Az egészséges, 12 éves louisianai lány, Juliet Daly majdnem meghalt, amikor a szíve két percre megállt a koronavírus miatt. Juliet az Egyesült Államokban azon gyermekek egyike, akik elkapták a betegséget, és fiatal koruk ellenére komoly lefolyásúvá vált: a vírus egy ritkán fellépő, gyulladásos szívbetegséget váltott ki nála, ez állította meg a szívét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ez a gyulladásos betegség hasonló a Kawasaki-szindrómához, amely gyulladást okoz az erek falában, és leginkább az öt évnél fiatalabb gyermekeket érinti. Fő tünetei: láz, kétoldali kötőhártya-gyulladás, ajak- és szájnyálkahártya-gyulladás, tenyéri és talpi bőrpír majd hámlás, kanyarószerű bőrkiütések és a nyaki nyirokcsomók megnagyobbodása.

Az orvosok most Nagy-Britanniában, Olaszországban, Spanyolországban és az Egyesült Államokban is arra figyelmeztetik az embereket, miszerint az az állítás, hogy a koronavírus kevésbé veszélyes a gyermekekre, pontatlan lehet – írja a Daily Mail. Erre utal az is, hogy egyre növekszik a pozitív Covid-19-es gyermekek száma.

„Két percig halott voltam„ – fogott bele szívszorító történetének mesélésébe a kislány. „A gyomrom szörnyen fájt, és nem múlt el az érzés. Nem akartam mozogni, sőt nem akartam élni se. Azt akartam, hogy vége legyen végre az egésznek.”

„Miután a légzőcsövet lenyomták a torkán, a szíve megállt„ – emlékszik vissza a kislány édesanyja. „Két percig küzdöttek az életéért, mire sikerült visszahozniuk. Ez volt az a pont, ahol azt éreztem, az életem összeomlik.”

Julietről ide kattintva lehet megtekinteni fotókat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?