KÜLFÖLD

Ki akarta végezni a lányát egy muszlim apa, mert férfiakkal állt szóba

Elkezdődött Berlinben a bírósági tárgyalása annak a ma már 77 éves török férfinak, aki két évvel ezelőtt azért akart végezni a lányával, mert beszélgetett férfiakkal. A muszlim nyugdíjast első fokon négy év börtönre ítélték, az ügyészség azonban súlyosbítást kért.
  • Szerző: WM

A 77 éves Sükrü K. (lefordítva, kopasz fej) soha nem járt iskolába, írni például egyáltalán nem tud. A török származású muszlim nyugdíjas 1972 óta él Németországban, ennek ellenére németül alig beszél, a bírósági tárgyalás során is tolmácsra volt szüksége. Sükrü K.-nak hat gyermeke van, közülük az egyik lány, egy bevásárlóközpontban dolgozik eladóként.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Olaf Wagner / Getty Images)

Ő volt az, akire az idős édesapa két évvel ezelőtt kimondta a halálos ítéltet.

A nő bűne annyi volt, hogy a hétéves gyermeke iskolájánál beszélgetett más diákok édesapjaival. Az idős férfi szerint lánya elvesztette ezáltal a becsületét, az értékét, és megérdemli a halált. Az apa éppen ezért úgy döntött, hogy meglátogatja a lányát a munkahelyén, egy boltban, és egy konyhakéssel megöli. A saját lányát hátulról támadta meg, előbb a torkát szúrta meg, majd a hasába döfte a kést. A támadót a boltban vásárló emberek fékezték meg, és tartották a helyszínen, amíg a rendőrök ki nem értek.


Az orvosok szerint az áldozatnak hatalmas szerencséje volt, hogy túlélte a támadást. Az édesapa az elsőfokú tárgyaláson elmesélte, hogy egyszer véletlenül meglátta a lányát, amint más férfiakkal beszélget. Ezután pedig többször oda ment, hogy újra megbizonyosodjon erről. A muszlim férfi úgy fogalmazott, hogy soha nem fogja tudni kitörölni azokat a képeket a fejéből, amikor azt látta, hogy zsebre dugott kezű férfiakkal trécsel a lánya. Az édesapa állítólag többször próbált beszélni a lányával, aki elutasító volt ebben a témában.

A muszlim férfit emberölés kísérletével első fokon bűnösnek találták, és négy évre ítélték. Az ügyészség azonban nyolc évig terjedő súlyosbításért fellebbezett. A tárgyalás március 20-án folytatódik.

És ezeket olvastad már?