KÜLFÖLD

Ki tette ezt? Hét tigristetemet találtak egy autóban

Hét lefagyasztott fiatal tigristetemet találtak egy autóban Hanoiban. A vietnámi rendőrség az ügyben elfogott egy vadállat-csempészt és két további férfit.
címkék:
  • Szerző: A.Z.

A csempész már évek óta fontos szerepet játszott a vadállatok illegális kereskedelmében - közölte a vietnámi állami média pénteken.

A hét lefagyasztott tetemet a három gyanúsított leparkolt autójában találták. A csempész kiépített egy vállalkozást, amely a tigrisekkel és más vadállatokkal való illegális kereskedelmet fedezve építőanyagot árult - olvasható az egyik helyi lapban.

A csempészhálózat több tagját sikerült már elfogni. Egyelőre nem tudni, hogy az állatok a vadonból származnak-e, vagy a Laoszban lévő számos illegális tigrisfarm egyikéről, amelyek egész Ázsiát ellátják tigrishússal. Vietnám fontos ország az ázsiai vadállatcsempészek útvonalán.

A vietnámi kormány azt állítja, hogy régóta fellép a vadállatok illegális kereskedelme ellen, állatvédők szerint azonban a feketepiac továbbra is működik a bűnüldözés hiánya miatt. Az egykor kiterjedt tigrispopuláció Vietnámban drámaian megfogyatkozott.

A délkelet-ázsiai ország hírhedt arról, hogy a tigrisek testrészeit a hagyományos orvoslásban használják fel. A megfőzött és rizsborral kevert tigriscsont például hitük szerint gyógyítja az ízületi gyulladást és erőssé teszi az embert. A tudósok vitatják ezt a hatást.
  

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?