KÜLFÖLD

Kiborultak a lakók, bezáratják a szórakozóhelyeket

Még mindig nem ért véget a tömegturizmus ellen küzdő egykori turistaparadicsomok csatája: ezúttal Ibiza vette fel a harcot a hangoskodó, vandál - elsősorban brit - nyaralókkal.
  • Szerző: KF

A spanyol sziget elsősorban a bulizó fiatalok okozta zajt akarja a minimálisra csökkenteni, ezért sorra záratják be azokat a diszkókat, bárokat, amelyek meghaladják a megengedett nappali 65, éjszakai 55 decibeles hangerőt. A brit turisták kedvenc szórakozóhelye, San Antonio városa nyitotta a bezárt klubok sorát: itt több helyen is 85,9 decibel volt a zajszint, amely egy landolásba kezdő Boeing 737-es vagy egy gyorsuló dízelmozdony hangerejének felel meg.

 

A szigorításra azért volt szükség, mert a helyiek szerint a tömegekben érkező turisták miatt kibírhatatlanok az éjszakák: mindenhonnan a zene és az üvöltő fiatalok hangja árad, egyáltalán nem tudnak aludni az ibizaiak. San Antonio polgármestere szerint nem volt más lehetőségük, a lakosok kényelme sokkal fontosabb a turisták igényeinél.

Emellett a helyi tanácsok azt tervezik, hogy a következő turistaszezonra növelik a rendőri ellenőrzéseket, és nem adnak engedélyt újabb szórakozóhelyek, kocsmák nyitására.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?