KÜLFÖLD

Kiderült: így informálódott a szülők távollétéről az elrablás előtt Maddie gyilkosa

Egy szállodai dolgozó segítette szörnyű tettében.
  • Szerző: Ripost

Egy szállodai dolgozó szolgáltathatta ki a kis Madeleine McCannt elrabolójának. A rendőrségi információk szerint ráadásul a bennfentesnek megvolt Christian B. régi portugál telefonszáma a mobiljában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mint ismert a kis Maddie és szülei a Praia da Luz-i Ocean Clubban szálltak meg portugáliai nyaralásuk során. A kiruccanás alkalmával pedig a kislány szülei minden este együtt vacsoráztak barátaikkal - írja a The Sun.

Madeleine McCann
Fotó: Northfoto

Csakhogy a szállodai recepción rögzítették az efféle csoportos asztalfoglalásokat, amihez történetesen bármelyik személyzeti tag hozzáférhetett. Ráadásul a foglalást felvevő recepciós azt is feljegyezte, hogy a társaság szeretne a szállásuk közelében enni, mert otthagyják kisgyerekeiket, akikre időnként ránéznének.

Minderre Maddie édesanyja is rájött egy évvel az elrablást követően.

„A portugál és a német rendőrség osztja azt az elméletet, hogy a gyanúsított pánikba esett a rablás során. Célja a betörés volt, de látva Madeleine-t és egy ikerpárt, úgy döntött, hogy a legidősebbet magával viszi” – nyilatkozta az egyik igazságügyi rendőr tiszt.

A rendőrség továbbá azt is feltételezi, hogy Christian B. elsőként csak az értékek elrablása miatt hatolt be szálloda szobákba, de később valamilyen oknál fogva a brit kislányt is magával ragadta. A hatóságok még mindig keresik a férfi által akkoriban használt fehér és sárga színű Volkswagen lakóautót.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?