KÜLFÖLD

Kijátssza a PCR-tesztet az új koronavírus-mutáció, csak így mutatható ki

Egyelőre nem tudni, hogyan lehet, hogy kijátssza a PCR-tesztet a Franciaországban azonosított vírusvariáns.
címkék:

Az észak-nyugat franciaországi Bretagne régióban azonosították a Sars-Cov-2 koronavírus legújabb mutációját, mely kijátssza a PCR-tesztet – írja a France 24 közszolgálati hírportál a francia egészségügyi minisztérium tájékoztatására hivatkozva.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az első vizsgálatok alapján nincs bizonyíték arra, hogy a franciaországi mutáns fertőzőbb lenne vagy súlyosabb lefolyású betegséghez vezetne, mint az eddig ismert koronavírus-változatok, viszont a hagyományos PCR- tesztek – egyelőre ismeretlen okból – nem képesek kimutatni a kórokozó jelenlétét a fertőzött személyek orrból és garatból vett mintáiból. A vírus nyomait csak az érintettek vérmintáiban találták meg a szakemberek.

kijátssza a pcr-tesztet

Kijátssza a pcr-tesztet az új mutáció

A francia Egészségügyi Főigazgatóság (DGS) hétfői sajtóközleményében azt mondta, hogy egy új Covid-19-variánst vizsgálnak, miután a genomiális szekvenálás megerősítette, hogy 8 ember fertőződött meg a mutációval egy lannioni kórházban.

A koronavírusnak egyébként több mutációja terjed egyszerre a világon: Európában, így Magyarországon is a brit verzió a domináns változattípus, aminek már egy újabb mutálódása terjed Algériában, Olaszországban és a Távol-Kelet számos országában. A brit mutáns mellett a brazil és a dél-afrikai variánsról is kiderült már, hogy erősebben fertőz és súlyosabb betegséget okoz, mint a Vuhanban megjelent „alapváltozat”.

Legutóbb a Fülöp-szigeteken fedeztek fel új vírusváltozatot. A filippínó variánst már Japánban is kimutatták.

A Nigériában felfedezett koronavírus-változat pedig a közelmúltban indult el a világhódító útjára.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?