Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2021.05.28.

Kína szerint egy amerikai laboratóriumból szökött meg a koronavírus

Kína és Amerika között beindult a diplomáciai adok-kapok, miután Joe Biden utasítást adott a koronavírus-járvány eredetének feltárására.

Peking azzal vádolta meg Washingtont, hogy a járványért felelős Sars-Cov-2 koronavírus eredetét vizsgáló kutatásokat politikai nyomásgyakorlásra kívánja felhasználni, miután Joe Biden amerikai elnök 90 napos ultimátumot adott a szövetségi titkosszolgálatoknak, hogy adjanak megbízható és konkrét válaszokat a koronavírus származásával kapcsolatbanírja a Russia Today angol nyelvű orosz hírportál.

„Kettőzzék meg az erőfeszítéseiket, hogy kiderüljön, honnan ered a koronavírus. Két forgatókönyv valószínű, az egyik valószínűbb, mint a másik, de mindkettőről kicsi vagy közepes a meggyőződése a hírszerzésnek” – fogalmazott Biden, melynek hallatán a kínai diplomácia nagyágyúi azonnal aktivizálták magukat.

Csao Li-csien, a kínai külügyminisztérium szóvivője csütörtök reggel arra szólította fel az Egyesült Államokat, hogy a másokra való mutogatás helyett inkább gondolkodjon el a saját szerepéről a világjárványban. És vessen számot az országban regisztrált 33 millió koronavírus-fertőzöttről, és arról 600 ezer emberről, akik elhunytak a Covid-19 betegségben.

”Mennyire tiszta Amerika lelkiismerete? Annak az Amerikának, ami több mint 200 biológiai laboratóriumot üzemeltet a saját területén. Hány és hány titok lehet ezekben a laborokban?„

- mondta a külügyi szóvivő, aki a beszédében külön kiemelte az amerikai hadsereg által üzemeltetett Fort Detrick labort, melynek a nevéhez több híressé vált incidens is köthető.

Csao Li-csien, a kínai külügyminisztérium szóvivője.

A Maryland északi részén található Fort Detrick egykor a Védelmi Minisztérium (Pentagon) biofegyver-programjának központja volt, ma pedig több olyan szövetségi ügynökségnek ad otthon, melyek a világ leghalálosabb fertőző betegségeinek kutatására összpontosítanak, beleértve a himlőt, a lépfenét és az ebolát.

A 800 hektáros kutatókomplexum működését többször is fel kellett függeszteni az elmúlt évtizedekben. A legnagyobb ilyen jellegű esemény 2009-ben következett be, amikor kiderült, hogy a Hadsereg Fertőző Betegségkutató Intézete (USAMRIID) olyan veszélyes baktériumokat és vírusokat tárolt itt, melyek nem szerepeltek a hivatalos dokumentációban.

2019 októberében szintén történt egy nagyobb leállás, miután az amerikai járványügyi központ (CDC) megállapította, hogy a laboratórium nem megfelelő biztonsági intézkedések mellett ártalmatlanította a veszélyes hulladékot.

A Fort Detrick biológiai laboratórium. Kína szerint innen is kiszabadulhatott a koronavírus.

Csao Li-csien úgy vélekedett, hogy az Egyesült Államokat “nem érdeklik a tények és az igazság”, majd utalás szintjén azt mondta, hogy a koronavírus egy amerikai laborból szökött meg vagy az amerikai hadsereg hurcolta be Vuhanba.

A szóvivő mindemellett külön hangsúlyozta, hogy amennyiben az Egyesült Államok felkéri Pakinget, hogy vegyen részt egy teljes körű vizsgálatban, úgy Kína is arra fogja kérni az Egyesült Államokat, hogy engedélyezzen nemzetközi vizsgálatokat a területén található laboratóriumokban.

Ahogy arról a RIPOST korábban beszámolt, az amerikai politikusok, és a tudományos közélet egyre inkább hajlik arra, hogy az új típusú koronavírust mesterségesen hozták létre. Az amerikai szövetségi törvényhozás Hírszerzési Bizottságának (Intelligence Committee) republikánus tagjai szerint a rendelkezésre álló bizonyítékok azt mutatják, hogy az új típusú koronavírusa Vuhani Virológiai Intézetből szabadult ki, ezért arra szólították fel a Joe Biden vezette kabinetet, hogy a legfelsőbb szinteken gyakoroljanak nyomást Kínára, és szorgalmazzanak egy teljes körű vizsgálatot a világjárvány forrásának pontos meghatározása céljából.

A hónap elején ráadásul 18 virológus, mikrobiológus és járványügyi szakember nyílt levelet tett közzé a méltán híres Science című tudományos folyóirat internetes kiadásában, melyben kategorikusan kijelentették, hogy „életképes” az elmélet, mely szerint a világjárványért felelős Sars-Cov-2 koronavírus a vuhani Virológiai Intézetből (WIV) szökött meg.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rendkívüli hírt jelentett be a Fradi Dejan Sztankovicsról

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

metropol.hu

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

mandiner.hu

Nyugaton végre megfejtették, miért menekülnek a németek Magyarországra

ripost.hu

Meglepő döntést hozott Kis Grófo testvére a szolnoki luxusházzal kapcsolatban

mandiner.hu

A spanyolok szerint Magyarország már nem tartozik Európához

origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 20.: az Ikreknek fontos felismeréseket hoz a szombat, a Mérleg menjen biztosra

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

„Hiánya pótolhatatlan űrt hagy az életünkben” – Tömegbe hajtott egy kocsi, egy 4 éves kislány nem élte túl

KÜLFÖLD

Nem baleset volt: Túlélte a szörnyű zuhanást, majd kiderült, hogy szándékosan akarták megölni

KÜLFÖLD

Sokkoló videó: az óriáskerékről zuhant le a 3 éves kislány

KÜLFÖLD

Pár hét különbséggel egyszerre vesztette el agydaganatos szüleit egy árván maradt kislány