KÜLFÖLD

Kirúgták Belgiumban, mert megosztott egy Orbán Viktort támogató posztot

A történetet egy Magyarországot imádó és most már itt élő belga férfibarátja írta meg a saját Facebook-oldalán. Itthon Adrien Jassognét már majdnem 12 ezer ember kedveli.
  • Szerző: SZM

Adrien Jassogne belga állampolgárságú férfi beleszeretett Magyarországba. Ezt a Facebook-oldalán, amelyen francia és olykor
magyar nyelven is publikál, ezen a héten is leírta. Tavaly ősszel belga testvéreinek címezve úgy fogalmazott, hogy

“Nehéz szívvel, de magam mögött hagyom ezt az országot, Belgiumot. Az én országomat, melyet nem ismerek többé; az országot, amely hagyta elveszni a kultúráját és az összes nemzeti hagyományát,

és amely a ostoba emberek nemtörődömsége miatt süllyed a mélybe, akik a parlamentünket és intézményeinket túl régóta sározzák be.”

Adrien Facebook-oldalán az elmúlt héten jelent meg a következő történet. “Valérie egy barátom, aki Belgiumban él. Követi a Magyarországgal kapcsolatos híreket, ahogyan én, és
határozottan támogatja Orbán Viktor miniszterelnök politikáját. Valérie egy szociális szállítási költöztető cégnél dolgozott, akik teherautóval alacsonyabb áron szállítanak személyes holmikat a nehéz helyzetben lévő emberek számára. A főnöke és a belga állam szerződést kötött a bevándorlók ingyenesen, busszal történő szállítására.

Valérie elveszítette a munkahelyét. Elveszítette a munkáját, a főnöke kirúgta, mert megosztotta a Facebookon található bejegyzéseimet, miszerint támogatom Orbán Viktort.

Valérie főnöke úgy véli, hogy Valérie politikai ideológiái szélsőségesek és ellentétesek a vállalat értékeivel. Ez világosan mutatja a Belgiumban uralkodó diktatúrát. Sok belga támogatja Orbán Viktort, de félnek beszélni, mert felmerül annak a veszélye, hogy elveszítik munkájukat, ahogyan Valérie. Büszke vagyok Valérie-re, és a legnagyobb tisztelettel gondolok rá."

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?