KÜLFÖLD

Kiszabadult a börtönből és rögtön megkéselt két embert egy szír migráns Drezdában

Szélsőséges iszlamista lehet a késelő migráns.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Szélsőséges iszlamista indíttatás gyanújával nyomoznak a németországi Drezdában egy halálos késelés ügyében – közölte a német hatóság.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk csak illusztráció.
Fotó: Pixabay

A Szászország tartományi főváros központjában október 4-én támadtak meg két nyugatnémet turistát. Egyikük, egy 55 éves krefeldi férfi a kórházban belehalt sérüléseibe, társa, egy 53 éves kölni férfi túlélte a támadást.

A kettős bűncselekmény elkövetésével egy húszéves szíriai állampolgárt gyanúsítanak. A fiatalembert kedd este vették őrizetbe a drezdai belvárosban. A tartományi főügyészség szerdán közölte, hogy szélsőséges iszalmista motiváció gyanúja miatt átvette a nyomozás irányítását.

A Mitteldeutscher Reundfunk (MDR) regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint a gyanúsított többszörösen büntetett előéletű. Szabadságvesztésre ítélték egyebek mellett hivatalos személy elleni erőszak és külföldi terrorszervezet támogatása miatt. Néhány nappal a késelés előtt, szeptember 29-én szabadult a fiatalkorúak szászországi börtönéből, amely a Drezdától nagyjából 50 kilométerre fekvő Regis-Breitingenben működik.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?