KÜLFÖLD

Kitálaltak a szakemberek: ez a koronavírus 5 legbizarrabb tünete

A koronavírus ugyan ritkán, de egészen különös tüneteket is képes kiváltani.
  • Szerző: Ripost

A koronavírusnak számos tünete van, például az ízlés és a szaglás elvesztése, a láz és a köhögés. A brit Országos Egészségügyi Szervezet adatai szerint vannak még ritka, különös tünetei, erről a The Sun írt.

Magas férfiak 01

Fotó: Pixabay.com

  1. Covid-nyelvTöbben figyelték meg magukon, hogy a szokásos tüneteken kívül nyelvgyulladás, szájfekély is kialakult náluk. Néhány napig, de akár néhány hónapig is tarthat.
  2. HajhullásRitka tünet a hajhullás: az orvosok azzal magyarázzák, hogy talán nem is a vírus okozza, hanem a szervezet vírus elleni küzdelme.
  3. Rózsaszín szem

    Az esetek legfeljebb három százalékában a koronavírus okozhat kötőhártya-gyulladást, más néven vörös vagy rózsaszínű szemet. Szakértők szerint ez általában a betegség későbbi szakaszaiban fordul elő, a klasszikusabb tünetek, például a köhögés és a láz mellett.

  4. KiütésGyermekeknél a kiütés és a hasi fájdalom is jelentkezhet mint tünet. Ha ez legalább három napig tartó magas lázzal jár, valószínű koronavírussal van dolga a betegnek.
  5. Covid-ujjakEgy másik különös, ritka tünet a lábujjak és a körmök gyulladása. Néhány betegnél az első tünetek közt jelentkezik, másoknál hónapokkal a fertőzés után. Ezt a tünetet is inkább gyerekeknél figyelték meg.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?