Létrehozva: 2019.08.01.

Kiverte a biztosítékot a németeknél a legutóbbi migránsgyilkosság

A frankfurti vasútállomáson a vonat elé lökött kisfiú megölése az utolsó csepp volt a pohárban a német embereknél. A fõpályaudvar elõtt hatalmas tömeg gyászolta a gyermeket, az emberek pedig hangosan kiabáltak, amikor a szocialista polgármester beszédet mondott.

Napról-napra egyre több információ és részlet derül ki a frankfurti vasútállomáson elkövetett gyilkosságról. A német közvéleményben pedig másról sincsen szó, minthogy kinek a felelőssége ez, hogyan fordulhatnak elő ilyen esetek, és hogy mit kellene tenni. Mint ismert, hétfőn egy 40 éves Svájcban élő eritreai migráns lökött a vonat elé egy 8 éves gyermeket édesanyjával együtt. Az anya az utolsó pillanatban megmenekült, a fiút azonban elütötte a gyorsan közeledő szerelvény. Az afrikai bevándorló egy 76 éves nénivel is végezni akart, ő azonban csodával határos módon ki tudta védeni a támadást. Az embereket megdöbbentette, hogy 10 napon belül ez a második ilyen értelmetlen gyilkosság Németországban. Az első eset Voerdeben történt, akkor egy 13 éves lány édesanyját lökte egy koszovói bevándorló a vonat elé.

A németek attól tartanak, hogy ez lesz a terrortámadások következő formája.

Felháborodott tömeg búcsúztatta a kisfiút

Frankfurtban összegyűlt a főpályaudvar előtt egy közel félezres tömeg. Az emberek katolikus és evangélikus papokkal együtt mondtak imát az elhunyt gyermekért. Ám amikor Frankfurt szocialista polgármestere mondott beszédet, többen bekiabáltak, mások pedig olyan táblákat tartottak a magasba, mint hogy

Ez a politika megöli a népet,

vagy  

Inkább titeket lökött volna a vonat elé.

A német emberek nem véletlenül kezdik megelégelni a migránsok brutális bűncselekményeit. Bár a statisztikák azt mutatják, hogy csökken összességében a bűncselekmények  száma, de az emberek biztonságérzete folyamatosan romlik. Horst Seehofer német belügyminiszter félbeszakította nyaralását, hogy Berlinben krízistalálkozót tartson. Az ezt követő sajtótájékoztatón elhangzott, hogy száz százalékos megoldást nehéz találni az ilyen támadások ellen, de a belügyi tárcavezetője hangoztatta, hogy ha kell, akkor bevezetik a peronzárt. Ez azt jelentené, hogy csak akkor lehetne a sínek közelébe menni, ha már beállt a vonat.

Kocsiban ülve értesült a nővér a tragédiáról

A német Bild nevű napilap információi szerint a megölt fiú 12 éves nővére éppen a legjobb barátnője édesanyjának a kocsijában ült, amikor telefonon közölték vele, hogy az öccse meghalt. A lap azt írja, hogy a nyolcéves kisfiú, az édesanya, a nővér, annak legjobb barátnője és annak édesanyja Ausztriába indultak volna nyaralni. Az elhunyt fiú nővére azonban nem akart vonatozni, ezért arra kérte a másik családot, hogy hadd utazzon velük. Õk egyébként azért választották az autót, mert magukkal vitték a család idős kutyáját is, ami egy ilyen hosszú vonat utat nem bírt volna ki megálló nélkül. A tragikus hírt meghalló nővér teljesen összetört, a Lipcsében élő nagyszülők siettek hozzá, hogy törődjenek vele, amíg a sokkos állapotban lévő édesanya újra beszámítható állapotban nem lesz.

Pszichés problémákkal küzdött az elkövető

Különösen megdöbbentő, hogy az eritreai származású 40 éves Habte Araya 2006 óta élt Zürichben, és mindenki a menedékkérők mintaképének tekintette. Beilleszkedett a társadalomba, volt munkája és három – már Svájcban született – gyermeket nevelt.

A férfi több propagandaanyagban is szerepelt, amelyekben a sikeres integrációt reklámozták. Araya egyébként a sorkatonaság elől menekült Svájcba, ahol a kezdeti nyelvi problémákat leküzdve hamar el tudott helyezkedni. Ismerősei szerint azonban az év eleje óta betegszabadságon volt, és egy zürichi pszichiátrián kezeltette magát. Július 25-én aztán a migráns felesége riasztotta a rendőrséget, mert Araya bezárta őket, a férfi pedig egy késsel ment át a szomszédasszonyhoz, akit halálosan megfenyegetett és szintén bezárt.

A rendőrök azonban már nem találták a helyszínen a migránst, ezért Svájcon belüli elfogatóparancsot adtak ki ellene. A férfi Frankfurtba szökött, a határon pedig senkinek nem tűnt fel, hogy körözés alatt áll. A történet tragikus végét pedig már mindannyian jól ismerjük. 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Keleti Andrea bikinis fotója még jobban felforrósítja a napot

origo.hu

Nagy a baj: Izrael megtámadja Iránt

borsonline.hu

"Megkért, hogy ne hagyjam őt elkallódni" - Hajas László is elismerte az apró nógrádi faluban élő fodrász fiú tehetségét

vg.hu

Már csak a csoda segíthet: Varga Mihály rossz hírt közölt a nyugdíjasokkal – lehetett sejteni, hogy ez lesz

vg.hu

Arany: egyszer az életben adódik olyan lehetőség, amit az iráni támadás hozhat

origo.hu

Családja nélkül hagyta el az országot Lékai-Kiss Ramóna

travelo.hu

Különleges lakóval bővült a budapesti állatkert

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

ripost.hu

„Modellnek kéne lenned, nem focistának” – Szoboszlainak csúnyán beszóltak

ripost.hu

Házasság első látásra: ez történt a házzal, amiben Csabit fogva tartotta volt kedvese

ripost.hu

Megvan Dárdai utódja a Herthánál, teljes a káosz Berlinben

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Egy pillanat alatt megtörtént a baj, barátai mellett állt le a fiatal szíve

KÜLFÖLD

A bevásárlóközpontban esett össze a kislány, édesanyja a karjaiban tartotta haldokló gyermekét

KÜLFÖLD

Utolsó leheletével is gyermekét védte az anya, halálra késelték a bevásárlóközpontban

KÜLFÖLD

Tragédia: a halálba zuhant egy beteg a kórház 3. emeletéről