KÜLFÖLD

Az életéért küzd a kómába esett háromgyerekes édesapa

Egy váratlan pillanatban kapott minden lángra a munkáját végző férfi körül. Szörnyű, amit át kellett élnie.
  • Szerző: Ripost

Egy háromgyerekes édesapa váltig állítja, hogy túlsúlya mentette meg az életét, miután munka közben felrobbant mellette egy ginlepárló. Megrázó részletekkel emlékezett vissza halálközeli élményére.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 34 éves Paul Harrison a sheffieldi Chapeltownban található The Commercial kocsmában működő Sheffield Distilleryben dolgozott, amikor tavaly május 26-án a szörnyű eset történt.

Fotó: 123rf

Két hetet töltött kómában első- és másodfokú égési sérülésekkel, miután 85 °C-os sűrített alkohol spriccelt ki egy lepárlóból, majd meggyulladt. Súlyos égési sérüléseket szenvedett a kezén, a karján, az arcán és a törzsén.

Harrison úr elárulta, hogyan gyógyul még mindig, és miért tért vissza bátran a szeszfőző üzembe.

„Ha tíz évvel idősebb lennék, nem lennék itt, ha alacsonyabb lennék, akkor sem lennék itt, mert akkor teljesen az arcomba kaptam volna. Ha vékonyabb lettem volna, valószínűleg nem lennék itt, szóval a túlsúlynak megvan az előnye. Nagyon szerencsésnek érzem magam, és a sérüléseim mértéke miatt 55 százalék esélyem volt a túlélésre” – részletezte Paul Harrison.

Elmondta, hogy a tűz után látta, ahogy a tenyere „leesik”, és a kórházban töltött első időszakot úgy jellemezte, mintha „testen kívüli élménye” lett volna, mielőtt kómába került. Több mint hat hónapig nem látta legidősebb lányát, és a feleségének naponta kellett telefonálnia az intenzív osztályra, hogy tájékozódjon az állapotáról.

Visszaemlékezve arra a pillanatra, amikor lángokba borult minden, Harrison úr azt mondta: „A növényi anyagok eltömődtek a szeszfőző tetején, ami nyomásfelhalmozódást okozott. A folyadék nem szereti, ha összenyomják, így 85 °C-os hőmérsékleten spriccelt ki, ami először engem forrázott le, majd mivel propánégőt használtunk, az meggyulladt, és az egész felgyulladt.”

A férfit felesége, Hannah és gyermekeik várták haza, köztük a legkisebb, aki csak néhány héttel a baleset előtt született. A hegek teljes gyógyulása még egy évig is eltarthat, és elismeri, hogy még hosszú út áll előtte, de bizakodóan tekint a jövőbe.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?