KÜLFÖLD

Kongó fővárosában találták meg egy francia politikus másfél éve ellopott autóját

A jármű ellopásnak és a megtalálásának helye 5800 kilométerre fekszik egymástól légvonalban. A Földközi-tengeren, valamint a Szaharán is át kellett verekednie magát a tolvajnak, mielőtt Kongóba ért.

Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosában találták meg a Dijoni Métropole különleges státuszú területi önkormányzat alelnökének, Jean-Philippe Morelnek Franciaországban ellopott szolgálati autóját – írja a Le Bien Public című regionális francia napilap internetes kiadása.

„2019 júliusában Dijonban ellopták az autómat... most 5800 kilométerrel odébb találták meg. Afrikában, Kinshasában!”

- fogalmazott a közösségi oldalán a politikus, aki köszönetet mondott a francia és a kongói rendőrség hatékonyságáért, ami igencsak érdekes annak tükrében, hogy az autót idestova 18 hónappal ezelőtt lopták el.

Az ügyvédként is praktizáló Morel épp a dijoni bíróságon volt, amikor a titkárnője azzal hívta föl, hogy különös hírei vannak számára. A férfi azt hitte, hogy az egyik védencével kapcsolatban kap majd tájékoztatást. A rég elfeledett Toyotájával kapcsolatos fejleményekre egyáltalán nem számított.

A jármű biztosítója egyébként 1 hónappal az autó ellopása után kártalanította az autó üzembentartóját, azaz a Dijoni Métropole-t. Ezt a pénzt most szeretnénk visszakapni, hiszen a jármű hivatalosan is megkerült.

Azt viszont egyelőre nem tudják, hogy mi lesz az autó sorsa. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint egy állapotfelmérést fognak kérni a kongói hatóságoktól, ami alapján eldöntik majd, hogy hazaszállítsák vagy eladják-e a helyszínen a Toyota C-HR-t.

És ezeket olvastad már?