KÜLFÖLD

Könnyedén megfigyelhetnek a webkamerádon keresztül!

Egy félelmetes vírus bárki laptopjába beszivárog és mûködésbe hozza a webkameráját. Ez a most a titkos megfigyelések egyik legelterjedtebb módja. Téged is láthatnak!

A hekkerek valóságos számítógépes zsenik, az általuk kifejlesztett kémvírusok képesek feltörni akár a  szupererős tűzfalat és elbánnak a legmodernebb vírusirtóval, egyvalamit azonban mégsem tudnak megoldani. Nem tudják kiiktatni a rendszerből a tulajdonost.  Így ha a megtámadott számítógép tulajdonosa fogja magát, és nemes egyszerűséggel leragasztja a kameráját, annyi a megfigyelésnek!

S hogy ez miért téma éppen most? Az FBI jelenlegi igazgatója, James Comey egy minapi beszédében elismerte, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda számítógépes gurujai képesek embereket megfigyelni a webkameráikon keresztül, ha az indokolt.

 „A többség egyetért azzal, hogy szabadságjogaikon csorba essen annak érdekében, hogy a hatóságok megvédhessék az embereket. Akinek rejtegetni valója van, az fogjon egy matricát ragassza le a webkameráját.”

Noha ez az első alkalom, hogy állami tisztségviselő hivatalosan elismerte a netes megfigyeléseket, az, hogy a Nagy Testvér figyelhet minket, már sokkal korábban tudott volt. Edward Snowden már 2013-ban elmondta, hogy az Egyesült Államokban bevett gyakorlat ilyen módszerekkel megfigyelni gyanús személyeket.

De nem kell pánikszerűen leragasztani a webkamerát. Tény ugyan, hogy megfigyelhetnek bennünket, azonban nyomós nemzetbiztonsági okok híján ez nem valószínű.

(DailyCaller)

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?