KÜLFÖLD

Koronavírus: a spanyoloknál már közel 12 ezer halott van

A spanyol kormány meghosszabbítja a szükségállapotot.
  • Szerző: Ripost

A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint Olaszországhoz hasonlóan Spanyolországban is egyre rosszabb a helyzet: közel 125 ezer koronavírusost diagnosztizáltak eddig (csak tegnap 850-et!), és majdnem 12 ezren már életüket veszítették a vírus miatt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A spanyol kormány ezért most úgy döntött: meghosszabbítja az immár 3 hete tartó szükségállapotot, újabb 2 héttel. Ezt Pedro Sánchez miniszterelnök jelentette be szombaton Madridban – írja az MTI.

Képünk illusztráció /Fotó: MTI

A miniszerelnök hangsúlyozta: a komoly korlátozásokkal járó intézkedés bevezetése egyébként nem volt hiába, lassult a koronavírus-fertőzés terjedésének üteme, de a szakértők véleménye alapján még több időre van szükség ahhoz, hogy a napi gyógyult esetek száma meghaladja a fertőzöttekét.Hozzátette: a kormány keddi ülésén fogadja el a szükségállapot április 25-ig tartó kiterjesztését, majd javaslatát beterjeszti a törvényhozásnak.

Képünk illusztráció /Fotó: AFP

Mindemellett az egészségügyi dolgozók itt is nagy veszélyben vannak, csakúgy, mint Olaszországban: a The Guardian tudni véli, hogy Spanyolországban az összes koronavírusos eset 14%-át az egészségügyi dolgozók teszik ki.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?