KÜLFÖLD

Megszakad a szív: rejtélyes betegség miatt kerekesszékbe került egy 10 éves kisfiú

Az orvosai kezdettől fogva nem értik, milyen betegség kínozhatja a kisfiút. A gyerek hónapok óta elzárkózott környezetétől.
  • Szerző: Ripost

Egy 10 éves alsós kisfiút olyan szinten legyengített a koronavírus, vagy legalábbis egy rejtélyes betegség, hogy még orvosai sem értették a történteket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A New Walthamból származó Jacob Parish március óta nem járt iskolába, nem találkozhatott a barátaival sem. Sőt mindezek tetejébe kerekesszékbe került. Édesanyja, Victoria Parish csalódottan próbál választ találni fia állapotára, mivel minden kórházi vizsgálat negatív lett.

Fotó: 123rf

Victoria magára vállalta, hogy saját kutatásokat végez, és úgy véli, hogy Jacobnak poszturális tachycardia szindrómája (PoT) lehet, amit a poszt-Covid tünetek váltottak ki.

„Nagyon nehéz, amikor a gyermeked nincs rendben. Az eredményei szerint egészséges a 10 éves fiú, de nyilvánvalóan nem az. Olyan volt, mintha egy fekete lyukba zuhantunk volna lefelé, és nem tudtunk megállni” – mondta a megfáradt édesanya.

A család úgy gondolja, édesapja után fertőződhetett meg a koronavírussal Jacob, így teljesen elszigetelődtek. Azonban a kisfiú eredményei sorra negatívak lettek. Ám tipikus koronavírusos tünetek gyötörték, többek között a fáradtság.

Később ingataggá váltak a léptei, majd felállni sem tudott. Sőt annyira legyengült, hogy a fejét csak oldalra tudja fordítani, különben elképesztő kínok kezdik gyötörni. Végül az orvosok igazolták az anya balsejtelmét a poszturális tachycardia kapcsán.

„Amikor a kerekesszékbe került, még a boltba sem akart elmenni, mert az emberek megálltak, hogy megnézzék” - árulta el az édesanya, akinek kisfia így már három hónapja nem mozdult ki a házból és többnyire legózással és tévézéssel tölti az idejét.

Jacobot a következő hetekben szívvizsgálatnak és billenőasztalos vizsgálatnak vetik alá, hogy pontosan beazonosítsák a betegséget, ami tönkretette az életét – írja a Mirror.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?