KÜLFÖLD

Koronavírus: Boris Johnson nem szorul lélegeztetésre

A brit kormány egyik magas rangú tagja szerint az új koronavírus okozta betegség miatt intenzív osztályon kezelt Boris Johnson brit miniszterelnök továbbra sem szorul lélegeztetésre, és nincs hír olyan diagnózisról, amely szerint Johnsonnak tüdőgyulladása lenne.
  • Szerző: Ripost

Johnsont vasárnap este vitték be a londoni St. Thomas kórházba, miután megfertőződött a Covid-19 járványt okozó SARS-CoV-2 nevű vírussal, és betegségének egyes tünetei meglehetősen makacsnak bizonyultak. Hétfőn késő este jelentették be, hogy Johnsont átvitték a kórház intenzív osztályára, mivel állapota romlott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Boris Johnson brit kormányfő (AFP PHOTO / PRU)

A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivője hangsúlyozta, hogy Johnson nem szorul lélegeztetésre, csak abból a meggondolásból vitték át az intenzív osztályra, hogy ha mégis lélegeztetőgépre lenne szüksége, a közelében legyen – tehát megcáfolta a felröppent híreket.

Michael Gove, a kormány munkáját összehangoló kabinetiroda miniszteri rangú vezetője a BBC közszolgálati rádió keddi hírműsorában elmondta, hogy Johnson az intenzív kezelés előkészítése során oxigént kapott, de továbbra sincs szüksége lélegeztetésre. Arra a kérdésre, hogy Boris Johnsonnak tüdőgyulladása van-e, a kabinetirodát vezető miniszter azt mondta, hogy nincs tudomása ilyen diagnózisról.

A miniszterelnöki hivatal tájékoztatása szerint Johnson kérésére Dominic Raab külügyminiszter vette át a kormányfői feladatokat. A jelenlegi brit kormányban nincs miniszterelnök-helyettesi tisztség, de Dominic Raab az „első miniszter” címet is viseli. Ez azt jelenti, hogy rangban az összes többi kabinettag felett áll, és így gyakorlatilag Boris Johnson után a brit kormány legmagasabb rangú tagja – írja az MTI.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?