KÜLFÖLD

Koronavírus: csúcsot döntött a járvány a szomszédos országokban

Romániában ismét csúcsot döntött a napi megbetegedések és elhalálozások száma.
  • Szerző: Ripost

Románia ismét csúcsot döntött, a stratégiai kommunikációs törzs csütörtöki összesítése szerint az utóbbi 24 órában újabb 1454 embernél mutatták ki a fertőzést, ami húsz százalékkal haladja meg az utóbbi két hét átlagát. A járvány terjedése a napi esetszám néhány napos stagnálását követően kezdett ismét gyorsulni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Csütörtökön minden korábbinál több, 53 koronavírusos beteg vesztette életét: ezzel 2860-ra emelkedett a járvány romániai áldozatainak száma. A halálesetek száma több mint 40 százalékkal haladja meg az utóbbi két hét átlagát.

Fotó: Shutterstock

Az ismert aktív esetek száma meghaladja a 32 ezret, a kórházban ápolt betegek száma 7437-re emelkedett. A súlyos esetek száma valamelyest csökkent, 478 koronavírusos beteget ápoltak az intenzív terápián.

Romániában több mint 20 ezer fertőzésgyanús ember várja jelenleg otthoni karanténban a betegség lappangási idejének elteltét.

Továbbra is gyorsuló ütemben terjed a koronavírus-fertőzés Ukrajnában, újabb rekordot döntött az egy nap alatt azonosított fertőzöttek száma.

Az elmúlt napon az igazolt fertőzöttek száma 1592 új esettel 86 140-re, az elhunytaké pedig 22-vel 1992-re nőtt. Eddig 46 216-an gyógyultak meg. Jelenleg 37 932 embert kezelnek koronavírus-fertőzéssel, számuk egy nap alatt több mint ezerrel nőtt.

koronavirus 03

Fotó: pixabay.com

Az egészségügyi dolgozók közül újabb 92 kapta el a vírust, közülük már csaknem 9,5 ezren fertőződtek meg a járvány kezdete óta.

Előző nap 36 632 tesztet végeztek el Ukrajnában, ebből 18 984 PCR-teszt, 17 648 pedig antitestszűrés volt.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?