KÜLFÖLD

Koronavírus: Drasztikus korlátozások lépnek életbe Németországban

November végéig gyakorlatilag felfüggesztik többek közt a vendéglátóipar és a kulturális szektor működését.
  • Szerző: Ripost

A koronavírus-járvány második hullámának megfékezése érdekében november 2-ától a hónap végéig Németországban csaknem teljesen felfüggesztik többek köztt a vendéglátóipar és a kulturális szektor működését, ugyanakkor a közoktatást és a napközbeni gyermekellátás rendszerét nem állítják le – jelentették be szerdán Berlinben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: GettyImages

Mivel az esetek 75 százalékában nem tudni, hogy miként történt a fertőzés, ezért széles körben csökkenteni kell a vírus átadásának veszélyével járó kapcsolatokat – mondta Angela Merkel.
A november 2-tól november 30-ig érvényes szabályok szerint legfeljebb két háztartás tagjai, és maximum tíz ember tartózkodhat együtt magán-, vagy közterületen. A vendéglők csak elvitelre főzhetnek. A kulturális intézmények mellett csaknem teljesen leállítják az idegenforgalmat is, a szállodák csak üzleti úton lévő vendégeket fogadhatnak. Befagyasztják az amatőr sport intézményrendszerét is. Új korlátozásokat vezetnek be a szolgáltató szektor számos további területén, így például a fodrászokon és a gyógytornászokon kívül valamennyi szolgáltató kényszerszünetet tart, akinek munkájához közvetlen testi kapcsolat szükséges az ügyféllel, vendéggel. A kiskereskedelemben új szabály, hogy az üzlethelyiségekben tíz négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhat.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?