KÜLFÖLD

Még veszélyesebb lett a koronavírus, állítja a Robert Koch Intézet vezetője

Európa egyik legjelentősebb egészségügyi intézményének a vezetője arra figyelmeztet, hogy feltehetően a B117 nevű vírusmutáció sokkal gyorsabban terjedhet.
  • Szerző: WM

Lothar Wieler, a német Robert Koch Intézet vezetője egy interjúban arról beszélt, hogy a B117 nevezetű mutációja miatt veszélyesebbé vált a koronavírus. A szakember hozzátette, hogy jelenleg hivatalosan 13 német tartományban van jelen a fertőzés, de feltehetően a mutáció még tovább terjed majd.

Robert Wieler
Fotó: wikipedia

Ennek kapcsán szólalt meg a német egészségügyi miniszter is, aki elmondta, hogy jelenleg biztató jelnek tekinthető, hogy csökken az új fertőzések száma, de Jens Spahn szerint ez nem egyenlő azzal, hogy lazítani lehet a szigorításokon.

Jens Spahn német egészségügyi miniszter
Fotó: afp

Ha enyhítünk, és teret adunk a mutáció terjedésének, akkor rövid időn belül ismét tetőzne a járvány az országban

- jelentette ki Spahn. A német sajtó rendszerint a portugál helyzettel példálózik, ahol karácsony előtt enyhítettek a járványügyi korlátozásokon, a napokban pedig olyan magasra nőtt az újonnan regisztrált fertőzöttek száma, amire korábban még nem volt példa.

A német kormány a tartományok vezetőivel jövő hét szerdán ül legközelebb tárgyalóasztalhoz, de ezeknek az információknak a fényében nem várható, hogy egyelőre enyhítésekről döntenének – írja a Bild.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így készíts hercegnőburgonyát!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?