KÜLFÖLD

Közzétették a 11 és 13 éves kislányokat megerőszakoló migráns képét

Nehéz eldönteni, hogy a német embereket az döbbentette meg jobban, hogy egy védelmet kereső afgán menedékkérő megerőszakolt egy 11 és 13 éves kislányt, vagy az, hogy az egész szörnyűség a német hatóságok bénázása miatt történt.
  • Szerző: WM

Június végén a dortmundi rendőrök őrizetbe vettek egy 23 éves afgán migránst, aki a gyanú szerint megerőszakolt egy 11 éves kislányt. A bíróság 12 nap őrizet után szabadon engedte.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az indoklásban az állt, hogy mivel van bejelentett lakcíme, nem áll fenn a szökés, elrejtőzés veszélye. A bevándorló nem szökött el, viszont múlt pénteken, alig egy hónappal az első eset után megerőszakolt egy 13 éves lányt is.

A feltételezett elkövető, Zubyr S. (Fotó: Facebook)

A férfiről időközben kiderült, hogy Zubyr S.-nek hívják, és korábban is a rendőrség látókörébe került már, akkor drogügyletek miatt. Az ügyészség szerint több gyereknek is rendszeresen adott el különféle kábítószereket. Zubyr S. egyik közeli ismerőse azt mesélte a Bild című német lapnak, hogy a gyanúsított rendszeresen játszóterek környékén ólálkodott, itt ismerte meg egyébként a második áldozatát is, akit egy társas ház elhagyatott folyosójára csalt el, ahol azonnal rátámadt, majd megerőszakolta. A legolvasottabb német napilap címoldalon számolt be a történtekről, az újság szerkesztője pedig egy vélemény cikkben kérte számon a hatóságok elfogadhatatlan döntését.

Az ügy súlyosságát jól jelzi, hogy a legolvasottabb német lap címoldalon számol be a nemi erőszakról (Fotó: Bild)

Frank Schneider indulatos írásában azt javasolja, hogy a kiskorúakat bántalmazó vagy szexuálisan zaklató bevándorlókat nem szabad elengedni, hanem vegyék őket őrizetbe és a lehető leggyorsabban ítéljék el őket, majd toloncolják ki az országból.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?