KÜLFÖLD

Külön utakon folytatnák a fejüknél összenőtt sziámi ikrek - fotókkal

Kétségbeesetten keresi a család a megoldást a szétválasztásra, miközben az is cél, hogy a lányok túléljék az operációt. Az orvosok szerint a szétválasztás lehetséges, ám kockázatos.
  • Szerző: emta

A Fülöp-szigeteken élő Joy és Joyce Magsino a fejüknél összenőve látták meg a napvilágot. Bár kezdetben egy műanyag csövön keresztül táplálkoztak, ma már játékosan megoldják az étkezést.

Úgy tűnik, nem ismernek akadályt, ám a szüleik kétségbeesetten próbálnak megoldást találni arra, hogy gyermekeiket szétválasszák az orvosok. A műtét igen költséges: 75 ezer fontba, azaz több, mint 25 millió forintba kerül, felragyogott a remény. Egy helyi szervezet úgy döntött, magára vállalja a költségeket, ám a támogatást visszavonták, amikor kiderült: a műtét kockázatos és nem biztos, hogy túlélik a fiatalok. - írja a mirror.

A család szóvivője elmondta: mivel a bőrükön túl egy ideg is összekapcsolja a lányokat, az orvosoknak csak másodpercek állnak rendelkezésre az ideg kettéválasztására, ezért előfordulhat, hogy a testvérek egyike a műtőasztalon marad.

A szülők azonban tovább küzdenek. Az ikrek édesapja, a postásként dolgozó Patrick Magsino (30) naponta alig 6 fontot, azaz kétezer forintot keres, míg felesége, Jomarie csak azért költözött Katarba, hogy ott cselédként dolgozva segítve a családját.

A családfő elárulta, az elmúlt öt évben keményen próbálták a szükséges pénzt megszerezni, miután az orvosok megerősítették, hogy a lányok szét válaszhatóak, de eddig csak az összeg egyharmadát tudták összegyűjteni a műtétre. Olyan országokban keresek segítséget kórházaktól, mint az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és India.

Nyitott vagyok minden eljárásra, amely során mindkét lányom biztonságát szavatolják - teszi hozzá az édesapa.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?