Létrehozva: 2021.05.22.

„Laborból szabadulhatott ki a koronavírus” – állítja az amerikai Hírszerzési Bizottság több tagja

Még mindig parázs tudományos vita zajlik arról, hogy az új típusú koronavírus pontosan honnan származik. A többség szerint állati eredetű, de sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy egy kísérleti laboratóriumból származik.

Az amerikai szövetségi törvényhozás Hírszerzési Bizottságának (Intelligence Committee) republikánus tagjai szerint a rendelkezésre álló bizonyítékok azt mutatják, hogy az új típusú koronavírus a Vuhani Virológiai Intézetből szabadult ki, ezért arra szólították fel a Joe Biden vezette kabinetet, hogy a legfelsőbb szinteken gyakoroljanak nyomást Kínára, és szorgalmazzanak egy teljes körű vizsgálatot a világjárvány forrásának pontos meghatározása céljából – írja a Fox News.

Devin Nunes kaliforniai képviselő, a Hírszerzési Bizottság republikánus tagjainak vezetője egy jelentést tett közzé, melyben a párttársaival együtt az állítja, hogy az egészségügyi szakértők és az Egyesült Államok kormánya számára alapvető fontosságú megérteni, hogyan keletkezett a világjárványt okozó koronavírus, ugyanis csak így lehetne megelőzni vagy gyorsan reagálni a jövőbeli járványokra.

„A vírus valódi forrásának felderítésére irányuló minden nemzetközi vizsgált kudarcba fulladt, mert a Kínai Népköztársaság nem működött együtt senkivel. Ennek ellenére jelentős mennyiségű közvetett bizonyítékunk van azzal kapcsolatban, hogy a COVID-19 járványt a Vuhani Virológiai Intézet okozta”

- állítják a republikánus párti bizottsági tagok, akik azt is megjegyzik, hogy az amerikai diplomaták már 2017-ben arra figyelmeztettek, hogy a vuhani laborban „veszélyes kutatások” folynak és „nem tartják be a biztonsági előírásokat”.

A vuhani Virológiai Intézet (WIV). Egyre többen gondolják, hogy innen szökött meg a Sars-Cov-2 koronavírus.

A politikusok mindemellett olyan nyilvánosan hozzáférhető jelentéseket is bemutattak, melyek szerint „a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg irányítja a vuhani laboratóriumot, ahonnét több tudóst is COVID-19-szerű tünetetekkel szállítottak kórházba 2019 őszén, a járvány kitörése előtti időszakban.”

A jelentésben az is olvasható, hogy egyes jelek szerint az amerikai szövetségi ügynökségek finanszírozták részben a vuhani labor tevékenységét, annak ellenére, hogy korábban már számtalan alkalommal felmerültek etikai aggályok az intézmény működésével kapcsolatosan.

A bizottság republikánus tagjai a jelentés mellett egy levelet küldtek Joe Bidennek és a Nemzeti Hírszerzés elnökének, hogy azonnal hozzák nyilvánosságra a koronavírus járvány eredével kapcsolatos összes nyomozás eredményét legkésőbb május 31-ig.

A vuhani víruslabor egyik kutatólaboratóriuma.

Fontos megjegyezni, hogy ma már a tudományos közélet egyre inkább hajlik arra, hogy a koronavírus egy laborból szabadulhatott el. Ahogy arról a RIPOST is beszámolt, nemrég 18 virológus, mikrobiológus és járványügyi szakember nyílt levelet tett közzé a méltán híres Science című tudományos folyóirat internetes kiadásában, melyben kategorikusan kijelentették, hogy „életképes” az elmélet, mely szerint a világjárványért felelős Sars-Cov-2 koronavírus a vuhani Virológiai Intézetből (WIV) szökött meg.

A világ legpatinásabb egyetemein dolgozó szakemberek szerint a tudományos közösségnek egy független és átfogó vizsgálatra van szüksége a világot térdre kényszerítő kórokozó eredetének pontos meghatározására, mivel jelenleg „egyszerűen nincs elég információnk ezzel kapcsolatban.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Imádnivaló videón mutatta meg kisfiát Dér Heni

origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

borsonline.hu

Most jött: újabb szomorú hírt kapott a királyi család, a hercegnőről van szó

ripost.hu

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

magyarnemzet.hu

Bekeményítettek a hazai autópályákon, mert amíg szépen kérték, senkit nem érdekelt

origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Szörnyű: Rejtélyes körülmények között eltűnt a milliárdos házaspár 16 éves lánya

KÜLFÖLD

Zelenszkij elleni merényletre készült egy lengyel férfi

KÜLFÖLD

Orbán Viktor után a lengyel elnököt fogadta magánrezidenciáján Donald Trump

KÜLFÖLD

Borzasztó tragédia: a 10 éves kisfiú arra ébredt, hogy az apja megölte az összes családtagját