KÜLFÖLD

Lakóházakba csapódott egy repülőgép, többen életüket vesztették

Az Amerikában bekövetkezett légi katasztrófa pontos okát egyelőre még vizsgálják a hatóságok.

Helyi idő szerint hétfő kora délután lakóházak közé zuhant egy magánrepülőgép a kaliforniai San Diego egyik elővárosában. A balesetben két épület megsemmisült, másik tíz megrongálódott, illetve több környéken parkoló autó teljesen kiégett. A legfrissebb információk szerint ketten vesztették életüket, ketten pedig súlyos sérüléseket szenvedtek – írja a Fox News

A sűrűn lakott Santee városában bekövetkezett tragédiát egy ikermotoros Cessna 340 kisrepülőgép okozta, amely Arizonából repült San Diegóba, tehát a gép épp leszállni készült, amikor – eddig ismeretlen okok miatt – a lakóházakba csapódott.

A helyi tűzoltóság parancsnoka, John Garlow azt mondta, hogy információi szerint a repülőn csak egy pilóta utazott, de ennek megerősítése időbe telik majd, mivel a gép váza lényegében darabokra hullott a becsapódástól.

A pilótán kívül a halálos áldozatok között van még a UPS amerikai szállítmányozó cég egyik sofőrje is. Ezt a vállalat erősítette meg egy hivatalos közleményben, melyben részvétüket fejezték ki az elhunyt munkatársuk hozzátartozói felé.

Az Amerikai Vöröskereszt ideiglenes szálláshelyeket hozott létre azok számára, akik elvesztették lakóhelyüket a tragédiában.

A most bekövetkezett repülőszerencsétlenség egyébként mindösszesen 25 kilométerre történt attól a helytől, ahol 1978-ban földbe csapódott egy Boeing 727-es utasszállító, miután összeütközött a levegőben egy Cessna 172-es kisrepülővel. Ebben a tragédiában, melyet Kalifornia történetének leghalálosabb légi katasztrófájaként tartanak számon, 144 ember veszítette életét.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezekből a karácsonyi sütikből egy morzsa sem marad
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?