KÜLFÖLD

Láncra verve tartott egy elrabolt keresztény kislányt a pakisztáni férfi

A kiskorú áldozat majdnem öt hónapig raboskodott embertelen körülmények között.

A Pakisztán északi részén található Faiszálábádban a rendőrség kiszabadított egy 12 éves keresztény kislányt, akit hónapokon keresztül, láncra verve, az udvaron tartott fogva egy muszlim férfi – írja a helyi sajtóra hivatkozva a The Telegraph internetes kiadása.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Telegraph értesülései szerint a kislányt még augusztus végén rabolták el a szülei mellől. Ezt követően a fiatalkorú áldozat 5 hónapot raboskodott a egy 45 éves muszlim férfi udvarán, ahol szarvasmarhák ürülékét kellett átmosnia, hogy tüzelő készülhessen belőle.

A lány fogva tartója emellett házasságra kényszerítette, áttérítette az iszlámra, valamint több alkalommal megerőszakolta.

A lány apjának elmondása szerint az elmúlt 5 hónapban számtalanszor kértek segítségét a rendőrségtől, de ők minden alkalommal lesöpörték az ügyet az asztalról. A hatóságok végül egy keresztény jótékonysági szervezet közbenjárására kezdek csak érdemben foglalkozni az esettel.

Az apa emellett kritizálta a bíróság által elrendelt orvosi vizsgálatot is, mely szerint a lánya 16 vagy 17 éves volt az elrablásának pillanatában, holott a születési anyakönyvi kivonata szerint jelenleg is csak 12 éves. A joghatóság végül az előbbi szakvéleményt tekintette hitelesnek, vélhetően azért, mert így enyhébb büntetésre számíthat a vádlott.

A kiszabadítása után a kislányt egy állami otthonba helyezték, a szülei pedig nem láthatják a bírósági tárgyalás lezártáig.

A gyerekrablások sajnos hatalmas problémát jelentenek Pakisztánban. Emberjogi csoportok becslése szerint az országban körülbelül 1000 keresztény vagy hindu kislányt rabolnak el és kényszerítenek házasságra.

És ezeket olvastad már?