Létrehozva: 2020.04.21.

Lassult a járvány terjedési üteme, habár a fertőzöttek száma nőtt

A világban ugyan tovább terjedt az új típusú koronavírus – a fertőzöttek száma 2 477 426-ra nőtt, a halálos áldozatoké pedig meghaladta a 170 ezret -, de Európa egyes részein, valamint az Egyesült Államok fő gócpontjában, New Yorkban is lassult a megbetegedések üteme – derült ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem kedd reggeli összesítéséből.

Hétfőn 2 404 021 volt a fertőzöttek és 165 227 a halálos áldozatok száma.

Képünk illusztráció
Fotó: Anadolu Agency

Először csökkent az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Olaszországban a járvány terjedésének február 20-i kezdete óta – közölte a polgári védelmi hatóság hétfőn, hozzátéve, hogy 24 óra alatt 454 koronavírusos halálesetet jegyeztek fel, és ezzel 24 114-re nőtt az áldozatok száma. Vasárnap 433 volt a halálesetek napi száma. Az országban 181 228 fertőzöttet tartanak nyilván.

Spanyolországban 200 210-re emelkedett a vizsgálatokkal igazolt új típusú koronavírus-fertőzöttek száma, miközben a halálozások napi száma folyamatosan csökken. Az elmúlt egy nap során 399-en veszítették életüket, vasárnap 410-en, szombaton 585-en hunytak el. Utoljára egy hónappal ezelőtt volt 400 alatt a halálos áldozatok napi száma. A fertőzésbe eddig 20 852-en haltak bele.

Franciaországban az elmúlt 24 órában 547-tel, 20 265-re emelkedett a koronavírus-járvány kórházakból, idősotthonokból és más szociális intézményekből jelentett halálos áldozatainak a száma az előző napi 395 után, de folytatódott a kórházban ápoltak számának csökkenése.

Nagy-Britanniában a hétfőn ismertetett legújabb statisztika szerint jelentősen csökkent az új koronavírus okozta halálozások és az újonnan kiszűrt fertőzések napi száma. A brit egészségügyi minisztérium szerint egy nap alatt 449 halálesetről érkezett bejelentés a hatóságokhoz. Ez a halálozások számának legalacsonyabb napi növekedése az utóbbi két hétben. Egy nappal korábban a brit kórházak 596, két napja 888 koronavírus-fertőzött beteg haláláról számoltak be.

Németország még mindig csak a koronavírus-járvány elején tart, ezért továbbra is éberségre és fegyelmezettségre van szükség, és meg kell akadályozni az ország működésének újbóli leállítását követelő helyzet kialakulását – mondta Angela Merkel német kancellár Berlinben hétfőn, a járvány miatti korlátozások fokozatos lazításának első napján. Az országban 147 065 az igazolt fertőzöttek száma, 4862 a halottaké, míg 91 500-an felgyógyultak a kórból.

A fertőzöttek száma országok szerinti felosztásban a legnagyobb az Egyesült Államokban, ahol 786 968 fertőzött van, a halálos áldozatoké pedig 42 308. Egy nappal korábban 764 265 vírusfertőzöttet és 40 565 halottat regisztráltak. New York államban a halálos áldozatok száma 14 604-re emelkedett – jelentette be Andrew Cuomo, az állam kormányzója hétfőn, Ron DeSantis floridai kormányzó pedig azt közölte, hogy az állam egyes tengerparti strandjait újra megnyitották. Andrew Cuomo a szokásos napi sajtóértekezletén elmondta: vasárnap New York államban legalább 478 beteg halt meg az új típusú koronavírus okozta Covid-19 betegségben. Az emelkedés üteme mindazonáltal lassult.

Oroszországban a helyzet súlyos, de a hatóságok szerint a megelőző intézkedéseknek köszönhetően sikerült lefékezni a járvány terjedését. Az országban 47 121 a fertőzöttek száma, 405 a halottaké. A felgyógyultaké 155-tel, 3446-ra nőtt. Egy nappal korábban 6060 volt az újonnan azonosított fertőzöttek számának országos növekménye.

Japánban az elmúlt 24 órában 25 haláleset történt, ez eddig a legmagasabb napi halálozási szám. Az elhunytak száma így a legfrissebb összesítés szerint 276-ra nőtt a szigetországban, ahol már legkevesebb 11 137 fertőzöttet azonosítottak.

Ausztriában folytatódott a kedvező tendencia: egyre nő azoknak a száma, akik meggyógyultak a betegségből, és ezzel párhuzamosan csökken az új fertőzöttek száma. Eddig 14 795 ember koronavírus-tesztje lett pozitív, közülük 10 631-en gyógyultak meg. A koronavírus okozta szövődményekbe 470-en haltak bele.

A koronavírus miatt elrendelt korlátozások feloldásának fokozatosságára figyelmeztetett kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Csendes-óceán nyugati térségéért felelős igazgatója, Takesi Kasai. Mint mondta, aggasztó, hogy még mindig növekszik a fertőzöttek száma a világban, ezért csak lépcsőzetesen lehet feloldani a korlátozásokat – írja az MTI.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Sírt és székeket rugdosva tombolt az NBA szupersztárja - videó

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

borsonline.hu

Remegő hanggal jelentkezett be Ördög Nóra: támadás történt az Ázsia Expressz szállodájában

ripost.hu

Minden kérdésre választ adott a palota: így van jelenleg a rákkezelés alatt álló Katalin

vg.hu

Ezt a moszkvai terrortámadásért – feliratozott rakétákkal lövik az ukránokat az oroszok

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

Elismerésre méltó átalakulás: 33 kiló mínusszal ma már boldogan néz tükörbe Adrienn

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

ripost.hu

„48 órával azután váltam el a férjemtől, hogy hozzámentem – megalázó volt, amit tett”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Brüsszeltől Varsóig: háborús pszichózistól szenved Európa

KÜLFÖLD

Flixbus-dráma: A sofőrök vitája vezethetett a halálos balesethez

KÜLFÖLD

Fejfájástól szenvedett egy nő, borzasztó okok álltak a háttérben

KÜLFÖLD

Börtön fenyegeti a neves influenszert, egy paradicsompüré okozta a bajt

KÜLFÖLD

Milyen anya az ilyen? Gyilkos írónő üzent a gyerekeknek