KÜLFÖLD

Váratlan fordulat: egy látnok szerint itt lehet elásva Madeleine McCann holtteste

Már több gyilkossági ügyben segített sikeresen a német parafenomén. A férfi pontos koordinátákat küldött Madeleine McCann holttestének helyéről.
  • Szerző: Ripost

2007-ben Portugáliában, nyaralásuk alatt tűnt el Madeleine McCann, egy brit kislány, akinek holttestét máig nem találják. Egy német parafenomén, Michael Schneider most azt állítja, ő tudja, hogy a kislány nem él, és azt is, hogy a teste pontosan hol fekszik: körülbelül 10 kilométerre a szállodától, ahonnan elrabolták.

Madeleine McCann

Madeleine McCann 2007-ben tűnt el Fotó: AFP

„Tisztában vagyok, mekkora felelősséggel jár az, amit mondok. Ilyen információkkal nem szoktam csak úgy dobálózni” – mondta a férfi a Mirrornak. Nem először fordulna elő, hogy gyilkossági vagy eltűnési ügyben segít a rendőrségnek: múlt hónapban egy eltűnt német nő ügyét oldotta meg, januárban pedig egy meggyilkolt olasz házaspár holttestének felkutatásában segített a rendőröknek látnoki képességeivel.

Schneider három héttel ezelőtt e-mailben kereste fel a Német Szövetségi Bűnügyi Hivatalt, a hatóságoknak a pontos koordinátákat is elküldte. Válaszként azt kapta, az információt felhasználják a nyomozáshoz. Nem ő az első látnok a Madeleine McCann ügyben, és bár a rendőrség minden esetben megvizsgálja a parafenomének jelzéseit is, fenntartásokkal kezeli azokat.

A 14 évvel ezelőtt eltűnt Madeleine McCann elrablásával egy német férfit, Christian Brücknert gyanúsítják, aki jelenleg is börtönbüntetését tölti nemi erőszakért. Egyelőre azonban a rendőrségnek nincs elegendő bizonyítéka ahhoz, hogy vádat tudjanak emelni ellene.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?