KÜLFÖLD

Lebuktak: Tömegével csempészik a terhes afrikai nőket ebbe a városba

Német lapértesülések szerint újfajta csalási módszerre lettek figyelmesek a brémai önkormányzat szociális osztályának munkatársai. A számtalan egyértelmű jel ellenére is azt állítják a hatóságok vezetői, hogy minden a legnagyobb rendben van.
címkék:
  • Szerző: WM

A segélyek iránti kérelmek feldolgozásakor szembetűnő lett, hogy több afrikai országból érkezett nő története is kísértetiesen hasonló. Szinte kivétel nélkül várandósak, és viszonylag rövid idő alatt előkerítenek egy apát is. Ezek a személyek rendszerint hajléktalanok, nyugdíjasok vagy német állampolgársággal rendelkező afrikai férfiak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A hitelesség megállapításához nem szükséges DNS-vizsgálat sem, így lényegében bemondásra történik a procedúra, és az apát már törvényileg el is ismerik. A hirtelen előkerült apáknak az alacsony jövedelmük miatt nem kell tartásdíjat fizetni.

Képünk illusztráció
Fotó: illusztráció / afp

Az állam azonban azonnal az egyedülálló nők segítségére siet és a nagy értékű állami segély mellett biztosítja a gyermekek számára a német állampolgárságot. A legolvasottabb német napilap, a Bild szerint 3500 (kb. 1,3 millió forint) euró gyorssegélyt is folyósíthatnak ilyen esetekben a hatóságok. Szintén a Bild birtokába került bizalmas dokumentumokból az derült ki, hogy Brémába 461 egyedülálló nő költözött az elmúlt években Ghánából, 375 pedig Nigériából.

A gyanú szerint az embercsempészek Afrikában terhes nőket kutatnak fel, akiknek azt ígérik, hogy Európában a Kánaán várja őket és gyermekeiket. Első lépésként Olaszországba, majd onnan Brémába viszik őket, de már az út során kényszer prostitúcióval zsarolják őket, hogy az abból szerzett pénzből kell majd kifizetniük az út költségeit. Végül alternatívaként felajánlják nekik a fent levezett csalási módszert, a segélyt és az egyéb juttatásokat pedig az embercsempészek elteszik.

Az illetékes hatóság vezetője a német lapnak elmondta, hogy minden a legnagyobb rendben van, és több vizsgálat is azt erősítette meg, hogy szó sincs visszaélésről. A Bild által felvázolt jelekre azt mondta a szakember, hogy ez csupán a véletlen műve lehet.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?